St. van Well van der Snoek steunt Pianoproject St. Wiesje en Muziekschool Bellas Artes in Paramaribo

Wieje-dagopvang-handen-hoog-vierk-1-1
Samen zingen en bewegen is een vast onderdeel van de dagbesteding in het Wiesjehuis in Paramaribo, foto St. Wiesje
Gepubliceerd op: 29 januari 2021

Nog in het oude jaar ontvingen wij het verheugende bericht dat de stichting van Well van der Snoek een mooi bedrag heeft toegekend aan het project ‘Wat Muziek Mensen met Dementie Brengen Kan’ van tienduizend euro, waarmee het mogelijk wordt een piano voor de dagbesteding in het Wiesjehuis over te laten komen. Tevens gaat er dan ook een piano mee voor de Muziekschool Bellas Artes in Paramaribo.

‘Wat Muziek Mensen met Dementie Brengen Kan’

Het toegekende bedrag komt bovenop de 400 euro, die onze eerdere oproep om dit pianoproject in Suriname te steunen, inmiddels heeft opgebracht. Het bestuur van de St. van Well van der Snoek herkende in deze projectaanvrage de combinatie van de aspecten gezondheidszorg en cultuur – voorwaarden om in aanmerking te komen voor financiële tegemoetkoming –  en in dit geval geestelijk welzijn en muziek. Het project ‘Wat Muziek Mensen met Dementie Brengen Kan’ beweegt zich precies op dit snijvlak. Een extra kwaliteit van dit project is het intergenerationele aspect: leerlingen van de Muziekschool Bellas Artes hebben de gelegenheid kennis te maken met de bewoners en  gebruikers van het Wiesjehuis en andersom. Dat er in het Wiesjehuis dan een piano staat, kan uitnodigen om, wanneer het zo uitkomt, de activiteiten daar met pianospel te begeleiden. In het project ligt ook de hoop besloten, dat een extra piano  op de Muziekschool Bellas Artes het plezier in piano leren spelen zal verhogen en stimuleren.

Stichting van Well van der Snoek

Stichting van Well van der Snoek is op 11 mei 2017 opgericht met als doel een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van cultuur en gezondheidszorg en aan een beter leven voor vluchtelingen en oorlogsslachtoffers. De stichting realiseert haar doelstelling door projecten binnen deze aandachtsgebieden financieel te ondersteunen.

Overzicht