Willem Brons Presenteert: pianist Augustinas Eidukonis, De Waalse Kerk, 16 juni 15.15h 

Gepubliceerd op: 5 juni 2024

In de jaarlijkse serie ‘Willem Brons Presenteert’ in de Waalse kerk, treedt op zondagmiddag 16 juni, een van Brons’ zeer getalenteerde leerlingen en recent prijswinnaar van de Possehl Muziekprijs in Lübeck, op: Augustinas Eidukonis.

Willem Brons Presenteert’

In de serie Willem Brons Presenteert stelt Brons de nieuwe generatie pianisten voor aan het publiek. Drie talentvolle oud-deelnemers aan zijn jaarlijkse internationale masterclass (1995-heden) spelen een volledig recital op zondagmiddag 16 juni in De Waalse Kerk. De pianisten en hun repertoire worden geïntroduceerd door Willem Brons. Willem Brons Presenteert in het derde concert van de serie: Augustinas Eidukonis.

Augustinas Eidukonis, beschreven als een “wonderbaarlijk poëtische en creatieve pianist”, won onlangs de Possehl Muziekprijs in Lübeck. Volgens de jury werd “Augustinas Eidukonis .. unaniem gekozen als een overtuigende, serieuze en pretentieloze winnaar die met zijn intieme en doordachte vormgeving wist te inspireren.” Augustinas is in 2022 afgestudeerd aan de Lübeck University. Tijdens zijn studie breidde hij zijn muzikale horizon uit door in Amsterdam bij Willem Brons te studeren, en in Parijs bij Marie-Josèphe Jude. Augustinas neemt regelmatig deel aan inspirerende masterclasses, onder meer van Andrzej Jasiński, Jerome Lowenthal, Bernd Goetzke, Michel Béroff, Eugen Indjic en Michael Lewin. Augustinas Eidukonis speelt momenteel solo recitals op festivals en concerten in Litouwen, Polen, Frankrijk, Nederland en Duitsland.

Programma

Johann Sebastian Bach
Partita

Ludwig van Beethoven
Sonate in E-groot, opus 109

Frédéric Chopin
Ballade

Maurice Ravel
Gaspard de la Nuit

Kaartjes kopen:

Regulier*: €25,-

Vrienden van de stichting Eusebiuskring: €20,-

CJP & studenten: €15,-

Tot 18 jaar: Gratis toegang

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

Link naar: KAARTEN KOPEN

Overzicht