Hommage aan Juan Carlos Tajes, derde concert

29 nov 2024, 20.00
Pianola Museum, Amsterdam
Foto Juan en Wim in Pianolamuseum

Als eerbetoon aan deze grote en geliefde kunstenaar ontwikkelden initiator van Tango in het Pianola Museum, Marijke Brekelmans en Wim Warman, de sterpianist met wie Juan jarenlang een duo vormde, deze Hommage aan Juan Tajes.

Wie herinnert het zich niet! Tango in het Pianola Museum met Juan Carlos Tajes (1946-2023) en Wim Warman. Concerten met gasten van formaat in reeksen van 3, die maar liefst 8 jaar, van 2008 tot 2016, voortduurden. Pianist Wim Warman wist met zijn innemende persoonlijkheid en grote virtuositeit het publiek voor zich in te nemen. Juan Tajes kon met zijn enigszins schorre maar zeer karakteristieke en aanstekelijke manier van zingen het publiek steeds weer betoveren. En daar was ook altijd een top-gastartiest bij! Keer op keer veranderde de muzieksalon in een decor voor een bijzondere tangoperformance, die de vergelijking met soortgelijke gelegenheden in Buenos Aires of Parijs glansrijk kon doorstaan. Het publiek stroomde toe en bleef toestromen. Het was een enorm succes! 

De gouden jaren van Tango in het Pianola Museum herleven in een reeks van drie topavonden op een rij, met een ongedwongen en lichte sfeer, precies zoals Juan dat gewild zou hebben. U geniet van een prachtige concertregistratie van Juan Tajes van Wouter van der Hoeven, een luchtig en vrolijk getint praatje van een vriend, maar vooral van optredens van fantastische artiesten, die destijds te gast waren. Soms in jamsessiestijl, zoals men tijdens de concerten met Juan en Wim ook zo heerlijk ‘los’ kon gaan. In deze setting kan ook de pianola niet ontbreken! Net als toen gaat Wim Warman een muzikaal duel aan met Kasper Janse op pianola. 

Juan Tajes had grote waardering voor de Pampa tangopianorollen uit Buenos Aires. Met pianolist Harrie vd Voort werd de museum CD ‘Recuerdo’ opgenomen, waarop Juan Tajes enkele nummers zingt. Ter gelegenheid van de Hommage is de CD opnieuw te koop voor 10 euro. U bent van harte welkom bij dit eerbetoon aan Juan Tajes. Haast u bij het kopen van een ticket. Zoals u weet, de plaatsen zijn beperkt! 

Toegang 17,50 euro, passe partout voor 3 concerten (15/22/29 november) 50 euro

Hommage aan Juan Tajes, Derde Concert, vrijdag 29 november

Avondprogramma verzorgd door de volgende artiesten:
– Wim Warman, piano
– Juan Pablo Dobal, piano
– Orlando Miño, zang
– Martin de Ruiter, bandoneon
– Kasper Janse, pianola

Oorspronkelijk waren er plannen om ook Carel Kraayenhof erbij te hebben. Door omstandigheden zal hij helaas niet kunnen komen, maar zijn ‘wederhelft’ pianist Juan Pablo Dobal is er wel. En bandoneonist Martin de Ruiter speelt….. bandoneon!

Locatie

Foto Juan en Wim in Pianolamuseum

Pianola Museum

Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam
Meer informatie
29 nov 2024, 20.00
Pianola Museum, Amsterdam

Overzicht