Barrelhouse blues & boogie woogie met Carnegie Hall & more

22 dec 2023, 20.30
Pianola Museum, Amsterdam
pro-hKL7Yugl

Ook dit jaar zal het legendarische Carnegie Hall concert “From Spirituals To Swing” 1938/1939 van 23 en 24 december centraal staan in het programma. De pianisten Eeco Rijken Rapp, Martijn Schok en Han van Dam brengen een ode aan o.a. Meade Lux Lewis, Albert Ammons en Pete Johnson die op uitnodiging van organisator John Hammond hierdoor behoorlijk furore maakten. De vocalen van Helen Humes, Ida Cox, Sister Rosetta Tharpe, Joe Turner en Big Bill Broonzy op die avonden in New York worden door Tineke Schoemaker, Greta Holtrop en Robbert Fossen op onnavolgbare wijze vertolkt.

De invloedrijke stijlen van pianisten uit de “Roaring Twenties” worden niet vergeten en komen ook langs, zoals Jimmy Yancey, Montana Taylor, Cripple Clarence Lofton etc. Zij gaan op de pianola en vleugels in de sfeervolle muzieksalon helemaal tot hun recht komen.

Een compilatie van eerdere concerten is ook te horen op de reeds verschenen collectors item cd “Pianola Blues Amsterdam” met opnamen uit 2018, exclusief verkrijgbaar in het museum.

Toegang 22,50 euro

Locatie

pro-hKL7Yugl

Pianola Museum

Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam
Meer informatie
22 dec 2023, 20.30
Pianola Museum, Amsterdam

Overzicht