Benefiet Scarlatti-marathon ten bate van het Pianola Museum

9 jun 2024, 12.30
Pianola Museum, Amsterdam
Scarbo PC

Op zondag 9 juni vindt er een benefietconcert plaats in het Pianolamuseum. Zestien leden van het Scarbo Pianistencollectief voeren sonates van Domenico Scarlatti uit gedurende de hele middag. De pianisten laten hun licht schijnen over het bijzonder mooie en kleurrijke oeuvre van Scarlatti verdeeld over vier sessies van 50 minuten die beginnen om 12:30, 13:45, 15:00 en 16:15 uur, met pauzes tussendoor. Iedereen kan een of meerdere sessies bijwonen.

De opbrengst van deze marathon komt geheel ten goede aan het Pianolamuseum. De pianisten van het collectief dragen het museum een warm hart toe; velen van hen hebben er al vaak gespeeld. Door middel van dit benefietconcert wil het collectief bijdragen aan het behoud en de verdere ontwikkeling van deze unieke locatie.

Aan alle bezoekers wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd, dus doneer vooral royaal als u net zo begaan bent met het museum als de pianisten die voor u spelen!

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor een of meer sessies door een email te sturen naar info@pianola.nl

Het Scarbo Pianistencollectief bestaat uit professionele pianisten die naast hun eigen les- en uitvoeringspraktijk projecten initiëren rondom een bepaald thema of componist. Meestal gaat het dan om concerten met muziek voor piano solo, maar het collectief werkt ook vaak samen met orkesten en hebben pianoconcerten ten gehore gebracht van J.S. Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Brahms, Rachmaninov en ook minder bekende componisten als Jan Dussek, Ferdinand Ries en de Oekraïnse componist Sergei Bortkiewicz. Het collectief heeft meerdere benefietconcerten georganiseerd o.a. ten behoeve van gevluchte musici uit Oekraïne.

www.scarbopianistencollectief.nl

Locatie

Scarbo PC

Pianola Museum

Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam
Meer informatie
9 jun 2024, 12.30
Pianola Museum, Amsterdam

Overzicht