Blues en boogie woogie met Mark Lincoln Braun & Maarten Kruijswijk

13 jan 2023, 20.30
Pianola Museum, Amsterdam
mark-lincoln-brown

De Amerikaanse pianist/zanger Mark Lincoln Braun, alias Mr. B, komt in januari 2023 naar Nederland! 

Mr. B komt uit Ann Arbour Michigan, USA. Hij heeft in het begin van zijn carrière veel persoonlijk contact gehad met grote Amerikaanse piano boogie en blues pioniers waaronder de legendes Little Brother Montgomery, Blind John Davis, Boogie Woogie Red en Sunnyland Slim. Met al deze invloeden als grote inspiratie ontwikkelde Mark Braun zijn eigen speelstijl. 

Mr. B  kwam voor het eerst naar Nederland in 1984 en nam -als eerste jonge Amerikaanse muzikant- een solo album op voor het in boogie woogie en pianoblues gespecialiseerde Oldie Blues label van bluespromotor en nestor van de Nederlandse blues scene Martin van Olderen. Er volgden diverse optredens in Nederland, waaronder het Amsterdam Blues Festival in de Meervaart. 

Sinds de jaren tachtig is Mr. B niet meer in Nederland geweest en hij kijkt met enthousiasme uit naar zijn terugkeer in 2023. “I am very happy to know coming back to a place that I care for very much“, aldus Mark Braun.

Mr. B zal op drums worden begeleid door Maarten Kruijswijk. Maarten heeft met vele boogie woogie en blues pianisten uit de gehele wereld samengewerkt, onder meer als drummer van het Internationale Boogie & Blues Festival Holland. 

Toegang 17,50 euro/Stadspas 15 euro

Locatie

mark-lincoln-brown

Pianola Museum

Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam
Meer informatie
13 jan 2023, 20.30
Pianola Museum, Amsterdam

Overzicht