Café Mille Colonnes

22 okt 2022, 20.30
Pianola Museum, Amsterdam
kenbesuijen

Het Feest der Poëzie nodigt u uit voor een kroegavond van rond 1900

Vanavond verandert de muzieksalon van het Pianola Museum in Mille Colonnes, het cafë op het Rembrandtplein waar rond 1900 alle schrijvers, kunstenaars en podiumartiesten bijeen kwamen.

Allereerst brengt voordrachtskunstenaar Simon Mulder anekdotes van en over het kroegleven van de Tachtigers, de beroemde dichters en schrijvers die in de jaren 1880 en 1890 de Nederlandse literatuur vernieuwden.Vooral hoort u kleinkunstliederen van rond 1900, zoals het bekende ‘Mensch durf te leven’ van Dirk Witte, maar ook veel onbekende pareltjes. Prachtduo Ken Besuijen (zang) en Edwin Paarlberg (piano) brengen de kroeg- en variétéliedjes zoals de Tachtigers die gehoord zouden hebben. Zorgt u voor een goed gesmeerde keel, er wordt ook meegezongen! Voor de selectie van dit unieke repertoire is advies ingewonnen van niemand minder dan kleinkunstkenner Jacques Klöters.

Een belangrijk onderdeel van het programma is afkomstig uit de collectie van het Pianola Museum. Conservator Kasper Janse laat u de nieuwe media van rond 1900 horen en zien: het Symphonion, het Edisonapparaat, de pianola en zelfs de film. Daarnaast brengt magiër en verwonderaar Arjan van Vembde, twee van zijn prachtige acts.

Tevens wordt De Geest der Poëzie gepresenteerd: in samenwerking met Kever Genever heeft het Feest der Poëzie deze jenever naar de smaak van rond 1900 ontwikkeld. Smaakt geweldig naast een mooi gedicht! Natuurlijk kunt u daarbij genieten van een ouderwets Amsterdams hapje en drankje.

Toegang 20 euro/Stadspas 17,50 euro, studenten 10 euro

Locatie

kenbesuijen

Pianola Museum

Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam
Meer informatie
22 okt 2022, 20.30
Pianola Museum, Amsterdam

Overzicht