Dag van de Componist met Duo Loek Dikker & Friedmar Hitzer

18 jun 2022, 20.30
Pianola Museum, Amsterdam
Met logo Loek Dikker en Friedmar Hitzer in het Pianola Museum[3824]aangepast naar vierkant LOGOb[3834]

Tijdens de eerste jaargang van de Dag van de Componist brengen pianist-componist Loek Dikker (piano) en Friedmar Hitzer (viool, violofoon) nieuw werk, waarin op virtuoze wijze muzikale sferen en stijlen uit heden en verleden worden gecombineerd. 

Loek trad wereldwijd op met zijn jazz- en improvisatieband The Waterland Ensemble, en schreef symfonische filmmuziek voor meer dan 60 internationale speelfilms, waarvoor hij onderscheidingen in Hollywood, Italië en Nederland ontving. 

Friedmar kwam ooit voor zijn vioolstudie naar Nederland, en ontwikkelde zich tot een gerenommeerd violist en improvisator. Friedmar maakte deel uit van het Zapp String Quartet, en van het filmmuziek ensemble I Compani.  

Het Duo trad eerder op in het jazzconcertgebouw Bimhuis, tijdens de culturele Zomerjazzfietstour Groningen, het sexy 50 Tinten Jazz Festival Nijmegen en meerdere malen in het vaudeville Pianola Museum. De concerten werden steevast enthousiast ontvangen door publiek en pers.  

JazzNu: Op de ondoorgrondelijke wegen van de jazz maakte Dikker een glorieuze rentree, die mede te danken was aan violist Hitzer”.

JazzenZo: “Pianist Dikker laat sterke composities horen en zorgt voor een adembenemend duet.”

Ugenda: “Loek’s stukken zijn parels en klinken als suites vol klassieke harmonieën en wendingen naar andere stijlen. Friedmar Hitzers vioolspel klinkt zonder opsmuk vol zigeunerbloed en -tranen en voegt zich vol overgave improviserend om de composities van Dikker heen.” 

www.loekdikker.nl

Toegang 20 euro

Locatie

Met logo Loek Dikker en Friedmar Hitzer in het Pianola Museum[3824]aangepast naar vierkant LOGOb[3834]

Pianola Museum

Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam
Meer informatie
18 jun 2022, 20.30
Pianola Museum, Amsterdam

Overzicht