‘De Slavische Ziel’, muziek uit Oost-Europa door pianiste Maja Matijanec, met liefde!

17 mrt 2023, 20.15
Pianola Museum, Amsterdam
Maja Matijanec

Na drie jaar keert Maja Matijanec weer terug op ons podium met een programma dat zij speciaal voor het Pianola Museum heeft samengesteld. Prachtige Oost-Europese composities die haar als Slavische pianiste na aan het hart liggen.

Maja Matijanec werd geboren in Zagreb, Croatië. Als klein meisje trad zij al op als soliste en met orkest. Haar muzikale opleiding begon bij de Russische professor Sijavush Gadjiev. Haar twee masterstudies voltooide zij aan het Giuseppe Verdi Conservatorium in Milaan en in Linz bij Oleg Marshev, die al vele jaren haar mentor is. Zij won de eerste prijs in talrijke nationale en internationale competities en trad op in belangrijke concertzalen over de hele wereld, zowel solo, pianoduo als met orkest. Tegenwoordig woont zij in Berlijn en werkt als concertpianiste en lerares aan de Cosmopolitan School Berlin, ondersteund door de Daniel Barenboim Foundation. 

De Slavische Ziel is een programma met prachtige muziek waarin composities en componisten wonderwel bij elkaar passen. Deze componisten reisden samen, deelden hun gedachten en gevoelens, zij werkten samen, ongeacht hun nationaliteit. Er was een sfeer van eenheid, voorspoed en bloei. Rachmaninoffs’ Sonate nr. 2 lijkt het einde van dit gouden tijdperk te verbeelden. Deze onheilspellende sonate werd geschreven vlak voor de uitbraak van WO I.

U luistert naar oude dansen, sprookjes, folklore, symboliek, leven, gedichten en meer uit Polen, Oekraïne, Rusland, Croatië en Servië met liefde gespeeld vanuit haar eigen Slavische ziel door Maja Matijanec!

http://majamatijanec.com

Toegang 17,50 euro, Stadspas 15 euro, studenten 10 euro

PROGRAMMA

Karol Szymanowski: 3 Mazurkas, opus 50 no. 1-3

Marko Tajcevic: 7 Balkan dances

Sergej Prokofiev: Preludium no. 7 and Gavotte no.2, op 12

Frederic Chopin: Scherzo no 2

Pauze

Sergei Rachmaninoff: Sonata no2

Siergjei Bortkiewicz: 2 Mazurkas

Locatie

Maja Matijanec

Pianola Museum

Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam
Meer informatie
17 mrt 2023, 20.15
Pianola Museum, Amsterdam

Overzicht