Dom Pipkin, piano uit Londen, soul uit New Orleans

19 apr 2024, 20.30
Pianola Museum, Amsterdam
Dom Pipkin ZF new

Dom’s solo shows are a treat – intimate, moving, funky and lively.  A real romp through the heart and soul of New Orleans piano and beyond” – Kino-Teatr  

Naast zijn schitterende sessie carrière (David Byrne, Ray Davies, Morcheeba) wordt Dom Pipkin door Blues in Britain omschreven als een van de grootsten ter wereld op het gebied van New Orleans pianomuziek.

Dom ontdekte de New Orleans stijl in de jaren ’90 en treedt sindsdien regelmatig op in de prestigieuze Piano Night en het New Orleans Jazz Festival. Ook in het Europese blues en boogiewoogie circuit is hij al bijna drie decaden een echte pianoster. Pipkin specialiseerde zich in de unieke stijl van James Booker (1839-1983) in de combinatie van blues met klassieke invloeden. Hij maakt regelmatig opnamen in New Orleans en heeft het toneel gedeeld met legendes als Allen Toussaint, Dr. John en Screamin’ Jay Hawkins.

Tijdens Corona voltooide hij zijn solo album C’mon Sunshine. een originele collectie van liederen over hoop, vol ‘spicy’ New Orleans en blues pianostijlen. Het album Live at the Temple volgde in 2023, een spontane mix van twee live sets in de Temple of Art and Music in Londen. Dom Pipkin reist de wereld rond met de band Morcheeba en is ook actief als pedagoog. Hij runt een zeer populaire New Orleans jam sessie in Londen. Ook publiceert Dom Pipkin in Blues Matters magazine.

https://www.dompipkin.com

Toegang 22,50 euroLocatie

Dom Pipkin ZF new

Pianola Museum

Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam
Meer informatie
19 apr 2024, 20.30
Pianola Museum, Amsterdam

Overzicht