Duo Angela Skala, viool en Abigail Richards, piano

14 apr 2024, 17.00
Pianola Museum, Amsterdam
Angela Skala and Abigail.Richards

Angela Skala en Abigail Richards brengen werken van Espejo, Mozart, Schubert en Franck. Een heerlijke zondagnamiddag met een doorgewinterd duo!

ANGELA SKALA 
Angela Skala begon haar muziekstudie in haar geboorteland Canada. Met een beurs van de Franse regering studeerde zij aan het Conservatoire National Supérieure te Parijs. Zij kreeg een beurs van de Nederlandse regering voor een Postgraduate studie bij Herman Krebbers, toenmalig concertmeester van het Koninklijk Concertgebouworkest. Na de voltooiing van haar studie werd zij 1ste violiste bij het Nederlands Philharmonisch Orkest.
In samenwerking met de solotrompettist van het orkest heeft zij Kamaphon opgericht – een ensemble met als specialisatie werken voor Trompet in de Kamermuziek. Na ruim 40 jaar als orkestlid gewerkt te hebben concentreert Angela Skala zich nu op kamermuziek. Zij speelt in het Auburn ensemble, waarvan zij mede-oprichter is, het Keros ensemble en het Shandiz ensemble.

ABIGAIL RICHARDS
De Britse pianiste Abigail Richards vestigde zich in 2002 in Nederland. Zij studeerde aan de Royal Northern college of Music en aan de universiteit of Manchester gevolgd door een Master opleiding in Nederland. Dit bracht haar in contact met Rudolf Jansen en Udo Reineman. Door hen geïnspireerd verdiepte zij zich in het lied repertoire. Zij volgde masterclasses bij o.a. Thomas Hampson, Thomas Quasthoff, Elly Ameling en Robert Holl. Abigail won prijzen bij het Almere KamermuziekConcours, het Vriendenkrans Concours en het Internationale Vocalisten Concours. Sinds 2016 is zij co-repetitor aan het Conservatorium van Maastricht. Daarnaast werkt ze als repetitor en taalcoach voor verschillende operagezelschappen zoals de Nationale Opera, de Reisopera en het Holland Festival.

Toegang 22,50 euro

PROGRAMMA

César Espejo   (1892 – 1988)                                     
Deux Pièces dans le Style Ancien                                    
Andantino
Vif

W.A.Mozart  (1756 – 1791)                                            
Sonata Kv 304 in e klein
Allegro
Tempo di Menuetto

Franz Schubert   (1797 – 1828)                                
Sonata in D groot
Allegro
Andante
Allegro Vivace

                                   P A U Z E

César Franck  (1822 – 1890)                                       
Sonate in A groot
Allegretto moderato
Allegro
Recitativo – Fantasia
Allegretto poco mossoLocatie

Angela Skala and Abigail.Richards

Pianola Museum

Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam
Meer informatie
14 apr 2024, 17.00
Pianola Museum, Amsterdam

Overzicht