Duoconcert met King of Boogie Eeco Rijken Rapp en Barrelhousepianist Han van Dam

17 mrt 2024, 17.00
Pianola Museum, Amsterdam
Eeco Rijken Rapp en Han van Dam

Het Pianola Museum presenteert een duoconcert met twee grootheden uit de blues en Boogie Woogiewereld, King of Boogie Eeco Rijken Rapp en Barrelhousepianist Han van Dam. Omringd door pianorollen en pianola’s spelen deze toppianisten barrelhouse, ragtime, blues en boogie woogie uit de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw. Het Pianola Museum biedt hen de unieke mogelijkheid om naast de solostukken ook enkele pianoduetten te brengen. Hoe opzwepend en spannend deze boogieduetten kunnen zijn weten onze bezoekers van de Barrelhouse-concerten in de muzieksalon!

Het Pianola Museum heeft alles in huis; als gastcuratoren kozen Eeco en Han met conservator Kasper Janse een pianorol die hierbij aansluit. Welke dat is? Kom luisteren op 17 maart en geniet van een spectaculaire opname en een uniek duo-optreden van Han van Dam en Eeco Rijken Rapp!

Eeco is autodidact en geniet internationale bekendheid in de Boogie- en Swingmuziek. Hij speelt bij meerdere formaties, waaronder een Duits-Nederlands Boogie & Blues trio (Boogielicious) en sinds 2014 zijn eigen band Eeco Swing & Boogie Express. Zijn muzikale inspiratiebronnen zijn Count Basie, Ray Bryant en Monty Alexander.

Han van Dam speelde vanaf 1968 onder de naam van Barrelhouse Bailey bij de legendarische Oscar Benton Blues Band. Vanaf 1974 is hij de vaste bandpianist bij Barrelhouse onder leiding van zangeres Tineke Schoemaker. Favoriete pianisten zijn  o.a. Meade Lux Lewis, Jimmy Yancey, Cripple Clarence Lofton, Montana Taylor, Turner Parrish.

www.kingofboogie.com
www.barrelhouse.nl

Toegang 25 euro, Stadspas 22,50 euro

Locatie

Eeco Rijken Rapp en Han van Dam

Pianola Museum

Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam
Meer informatie
17 mrt 2024, 17.00
Pianola Museum, Amsterdam

Overzicht