GKI Trio The Ghost, the King and I

19 sep 2021, 16.00
Huis Midwoud / het Oude Raadhuis, Midwoud
GKI Trio

Bassist Frans van Geest, gitarist Vincent Koning en pianist Rob van Bavel brengen een geheel eigen programma op het grensvlak tussen jazz en klassiek. Deze top musici maakten o.a. een CD met het Metropole Orkest, spelen concerten over de hele wereld (Korea, Japan, Rusland, Duitsland, Het Concertgebouw in Amsterdam) en zijn nu live te horen in Huis Midwoud.

Rob van Bavel (1965) haalde zijn diploma in 1987 aan het Conservatorium in Rotterdam, Cum Laude. Hij heeft verscheidene prijzen in de wacht gesleept, o.a. de tweede prijs in de eerste Thelonious Monk Jazzpiano Competition (Washington D.C.), diverse prijzen in Duitsland en België, de Wessel Ilcken Award (Holland) en een Edison voor zijn CD met het Rob van Bavel trio. In 1984 besluiten  Rob van Bavel, Marc van Rooij en Hans van Oosterhout, nog voor hun studie in Rotterdam, een jazztrio te gaan vormen. Na een zomervakantie intensief repeteren en zoveel mogelijk tryout-concerten in o.a. Het Hijgend Hert in Breda is het Rob van Bavel trio een feit en is de basis gelegd voor een eigen sound, meteen al gekenmerkt door de eigen stukken van Rob en het hechte, energieke en dynamische samenspel. In de jaren daarna volgden de ontwikkelingen zich snel op. Rob, Marc en Hans gaan alle drie studeren in Rotterdam. Het trio valt dus vaak in de prijzen tijdens de vele concoursen waaraan wordt deelgenomen.

Rob trad op in vele Europese landen alsmede in Canada, Verenigde Staten van Amerika, Japan, Vietnam, Indonesië, Zuid Korea en Siberië. Hij speelde er met Woody Shaw, Randy Brecker, Johnny Griffin, Gary Willis en verder deed hij verschillende masterclasses in Zuid Korea, Liechtenstein, Spanje en Holland.

Rob is leider van het trio “The Ghost, the King & I” en heeft inmiddels hiermee 5 albums uitgebracht, waaronder in 2015 de laatste met strings van het Metropole orkest.

Tegenwoordig is hij naast al zijn optredens leraar op de conservatoria van Rotterdam en Amsterdam.

Vincent Koning (Den Helder 31 oktober 1971) is een Nederlandse jazzgitarist en docent. Hij studeerde in 1997 cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag waar hij les had van Peter Nieuwerf en Eef Albers, en een jaar later aan het Hilversums Conservatorium

Vincent Koning (Den Helder 31 oktober 1971) is een Nederlandse jazzgitarist en docent. Hij studeerde in 1997 cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag waar hij les had van Peter Nieuwerf en Eef Albers, en een jaar later aan het Hilversums Conservatorium.

Hij heeft met veel grote namen gespeeld zoals Benny Bailey, Teddy Edwards, John Hicks, Tal Farlow, Joe Cohn, Deborah Brown, Scott Hamilton, Vincent Herring, Philip Harper, Piet Noordijk, Harry Verbeke, Cees Slinger, Rob van Kreeveld en Jarmo Hoogendijk.

Het balletje ging echter rollen toen hij in 2002 een cd met the Hague Allstars opnam met o.a. Peter Beets en Simon Rigter. Sindsdien is hij veel op tournee en speelt over de hele wereld o.a. met het trio ‘the Ghost, the King and I’ van pianist Rob van Bavel, waar hij vier albums mee opnam. The Ghost, the King and I: You Dig

Het vijfde album in samenwerking met de strijkers van het Metropole Orkest is in de maak. The Ghost, the King and I met Metropole Strings

Frans van Geest (1968) is een Nederlandse bassist en een veelgevraagde begeleider van grote Amerikaanse en Europese jazzmusici.

Als lid en medeoprichter van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw heeft hij gespeeld met onder anderen Monty Alexander, Johnny Griffin, Dick Oatts, Bud Shank, Joe lovano, Lee Konitz, Toots Thielemans, Warren Vache, Jimmy Heath, Deborah Brown, Roy Hargrove, Pat Martino, James Blake, Joe Henderson, Elvin Jones, McCoyTyner en Chick Corea. In kleine groepen begeleidde hij Deborah Brown, Curtis Fuller, Slide Hampton, Bobby Durham, Roy hargrove, Joe Cohn, Harry Allen, Scott Hammilton en anderen.

Frans maakte cd’s met Jesse van Ruller 4tet, Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Peter Beets, Rob van Bavel, Martijn van Iterson, Hans Vroomans, Mike Delferro, Curtis Fuller, Ruud Breuls, Piet Noordijk, Slide Hampton, David Schnitter, het Metropole Orkest, Frits Landesbergen/Francesca Tandoï en Till Brönner.


Locatie

GKI Trio

Huis Midwoud / het Oude Raadhuis

Midwouderdorpsstraat 17
1679GB Midwoud
Meer informatie
19 sep 2021, 16.00
Huis Midwoud / het Oude Raadhuis, Midwoud

Overzicht