Grand opening night ‘Music for Peace’, live door de crisis met musici en jong pianotalent uit Rusland, Oekraïne en Belarus

21 jan 2023, 19.30
Pianola Museum, Amsterdam
Maria Nemtsova & Vitaly Vatulya

Artists need to be heard. It is extremely important to have a platform, a stage, where artists can program and perform what they feel would speak for them the most. When an artist suffers from the constant worries about his/her beloved ones, his country, people who could not leave the dangerous places, there should be a place to express him/herself.. The Pianola Museum can become this artistic shelter. 

   –  Maria Nemtsova, Stichting Music for Peace –

2023 – 2024 in het Pianola Museum staan in het teken van Muziek voor Vrede. Een veilige haven, waar pianisten uit getroffen oorlogsgebieden naast elkaar optreden en in alle vrijheid muziek uit eigen land kunnen presenteren. 

Waar oorlog is kan muziek de weg naar vrede openen. De Russische pianiste Maria Nemtsova representeert die weg naar vrede en verzoening met Stichting Music for Peace. Met Marijke Brekelmans van het Pianola Museum ontwikkelde zij ‘Live door de crisis deel 2’, een vredelievende concertreeks tot steun aan artiesten uit Rusland, Oekraïne en Belarus. De grand opening night vertelt het verhaal van ‘Live door de crisis’ en laat in het klein zien wat het Pianola Museum & Music for Peace met de hele serie willen vertellen. 

Maria Nemtsova, Vitaly Vatulya en Katja Pitelina zijn de ambassadeurs van Music for Peace. Zij vertegenwoordigen de artiesten uit Rusland. Antonii Baryshevskyi is afkomstig uit de Oekraïne. Vital Stahievitch komt uit Minsk, Belarus. Er zijn optredens van studenten van Borys Fedorov van de Davidsbündler Music Academy. Alles staat in het teken van uitzonderlijk talent. U luistert naar de allermooiste Russische pianorol van het Pianola Museum. ‘Music for Peace’, een avond vol troost en verrijking, voor artiesten en publiek.

www.music-peace.com

Toegang 22,50 euro, Stadspas 17,50 euro, Studenten 10 euro

PROGRAMMA

– Opening Marijke Brekelmans, Pianola Museum

– Presentatie Music for Peace, Maria Nemtsova & Vitaly Vatulya
-Solo optreden Maria Nemtsova
-Vitaduo met Vitaly Vatulya, saxofoon & Maria Nemtsova, piano
en Katja Pitelina, fluit

-Optreden eminent pedagoog Borys Fedorov en leerlingen van de Davidsbündler Music Academy

-Vluchteling uit de Oekraine, prijswinnaar van de Arthur Rubinstein pianocompetitie Antonii Baryshevskyi

-Een van de bekendste pianisten uit Belarus, prijswinnaar van vele internationale competities Vital Stahievitch.

-Een indrukwekkende opname op pianorol van een Russische componist en legendarische pianist uit Kiev.

MUSIC FOR PEACE

Na de coronacrisis is het thema ‘crisis’ nog net zo actueel als voorheen. De oorlog tussen Oekraïne en Rusland treft musici uit de Oekraïne het hardst. Velen van hen zochten hun toevlucht in Nederland, maar hun gedachten zijn in hun geboorteland, bij hun geliefden, die voortdurend in gevaar zijn. Ook op deze afstand voelen zij de dreiging en worden geconfronteerd met wrede verwoestingen van alles wat hun dierbaar is.

Het Pianola Museum wil hen een intieme schuilplaats bieden, waar zij zich in alle vrijheid kunnen uitdrukken en de liefde en solidariteit voelen van medewerkers en publiek. Artiesten Maria Nemtsova, Vitaly Vatulya en Katja Pitelina representeren het concept Music for Peace, dat verbindt in een taal zonder woorden, een taal die iedereen begrijpt, de taal van muziek, die alle grenzen overschrijdt en leed kan verzachten.

Dit voorjaar staan de concerten in het teken van ontwikkeling van jong pianotalent, gevlucht voor de verschrikkingen in de Oekraïne. Zij studeren bij Borys Fedorov en Tatyana Abayeva aan de Davidsbündler Music Academy in Den Haag.

Het Pianola Museum zet de deuren wagenwijd voor hen open. Uw ticket en aanwezigheid maken het mogelijk dit jong talent te steunen. Voor u als pianominnend publiek brengen zij de rijke muzikale erfenis uit hun land dichtbij.Locatie

Maria Nemtsova & Vitaly Vatulya

Pianola Museum

Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam
Meer informatie
21 jan 2023, 19.30
Pianola Museum, Amsterdam

Overzicht