Het Pianola Museum presents: Duorecital exclusief met Wim Warman & Juan Pablo Dobal

26 mrt 2022, 20.00
Pianola Museum, Amsterdam
pablo- warman-pampa

WIM WARMAN & JUAN PABLO DOBAL

Een muzikale samenwerking met twee toppianisten uit de Nederlandse tangowereld, Wim Warman en Juan Pablo Dobal. Alleskunner Juan Pablo Dobal vormt al jaren een duo met bandoneonist Carel Kraayenhof, het ‘gezicht’ van de Nederlandse tango. Wim Warman, voormalig pianist bij Kraayenhof, veroverde de harten van ons publiek met zijn fenomenale optredens bij de concerten met Juan Carlos Tajes. Vanavond laten zij hun solistische kwaliteiten laten zien, maar brengen ook adembenemend samenspel, waarbij ze elkaar zowel zullen uitdagen en opzwepen als elkaar muzikaal prachtig ondersteunen.

Beide pianisten respecteren elkaar en zijn aan elkaar gewaagd, een unieke en spannende combinatie! Als gastcuratoren kiezen zij een pianorol uit de omvangrijke tangorollen collectie van het museum, rechtstreeks uit Buenos Aires. Op dat moment doet een derde pianist mee, de pianola! Een programma om bij op het puntje van uw stoel te zitten!

www.wimwarman.com

www.carelkraayenhof.nl/biografie-juan-pablo-dobal/

Toegang 25 euro/Stadspas 20 euro, studenten 10 euro

Het Pianola Museum presents: Podium en Museum in één met 15 “rising stars” en meesterpianisten

Deze pianoreeks werkt toe naar een versterking van de al bestaande symbiose van het podium en de collectie van het museum. Podium en museum in één is deels een voortzetting van de succesvolle mini-reeks met meesterpianisten die in 2020 van start ging. Nieuw is de dialoog tussen hedendaagse pianisten en het spel van oude meesters op pianorol: bij ieder recital is de pianist ook gastcurator en maakt onder leiding van conservator Kasper Janse een keuze uit de rijke pianorollencollectie van het Pianola Museum. Nieuw in de reeks is ook de samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam. In het kader van talentontwikkeling krijgen ‘rising stars’ van het CvA de kans om zich voor publiek te presenteren. Zo kan het publiek genieten van aanstormend talent naast het meesterlijke spel van gevestigde pianisten.

De combinatie van museumpodium met eigentijdse uitvoeringen maakt het museum uniek en geeft de oude instrumenten een nieuwe rol en betekenis. De deelnemende pianisten aan Podium en museum in één weerspiegelen met hun repertoire de veelzijdigheid van de collectie. Alle muziekstijlen zijn vertegenwoordigd. Van Bach tot de Russische en Weense school, romantische pianomuziek, impressionisme, tango, Blues en Boogie Woogie, jazz. experimentele pianomuziek, hedendaagse componisten. Juist deze hedendaagse pianisten, veelal afkomstig uit verschillende landen en werelddelen kunnen het publiek laten kennismaken met de rijkdom en universele taal van de collectie en de pianola. Podium en museum in één kwam tot stand met ondersteuning van het AFK, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Gravin van Bylandtstichting. 

Locatie

pablo- warman-pampa

Pianola Museum

Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam
Meer informatie
26 mrt 2022, 20.00
Pianola Museum, Amsterdam

Overzicht