Het Pianola Museum presents: Podium en Museum in één, solorecital exclusief met Eeco Rijken Rapp

25 dec 2021, 15.00
Pianola Museum, Amsterdam
Eeco Rijken Rapp met kerstmuts

Verplaatst naar 24 juni 2022

Eeco Rijken Rapp begon met klassieke piano toen hij 8 jaar was. De authentieke Boogie stijl heeft hij geleerd van de bekende jazzpianist Rob Agerbeek. Pas later kwam de jazzmuziek in zijn leven. Hij speelt bij meerdere formaties, waaronder een Duits/Nederlands Boogie & Blues trio (Boogielicious) met slagwerk en harmonica.

Zijn muzikale inspiratiebronnen zijn Count Basie, Ray Bryant en Monty Alexander. Zijn muziek heeft een swing die opzwepend en energiek is.

Eeco is autodidact en geniet internationale bekendheid in de Boogie en –Swingmuziek. Met meer dan 6.000.000 views op You Tube is zijn muziek omschreven als energetisch, subtiel en vooral…. swingend!

Als gastcurator in het Pianola Museum kiest Eeco een pianorol die net zo swingend is. In de pauze is er glühwein en kerststol. Als dat geen vrolijke kerst wordt!

Toegang 25 euro/Stadspas 20 euro, studenten 10 euro

www.kingofboogie.com

Het Pianola Museum presents: Podium en Museum in één met 15 “rising stars” en meesterpianisten

Deze pianoreeks werkt toe naar een versterking van de al bestaande symbiose van het podium en de collectie van het museum. Podium en museum in één is deels een voortzetting van de succesvolle mini-reeks met meesterpianisten die in 2020 van start ging. Nieuw is de dialoog tussen hedendaagse pianisten en het spel van oude meesters op pianorol: bij ieder recital is de pianist ook gastcurator en maakt onder leiding van conservator Kasper Janse een keuze uit de rijke pianorollencollectie van het Pianola Museum. Nieuw in de reeks is ook de samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam. In het kader van talentontwikkeling krijgen ‘rising stars’ van het CvA de kans om zich voor publiek te presenteren. Zo kan het publiek genieten van aanstormend talent naast het meesterlijke spel van gevestigde pianisten.

De combinatie van museumpodium met eigentijdse uitvoeringen maakt het museum uniek en geeft de oude instrumenten een nieuwe rol en betekenis. De deelnemende pianisten aan Podium en museum in één weerspiegelen met hun repertoire de veelzijdigheid van de collectie. Alle muziekstijlen zijn vertegenwoordigd. Van Bach tot de Russische en Weense school, romantische pianomuziek, impressionisme, tango, Blues en Boogie Woogie, jazz. experimentele pianomuziek, hedendaagse componisten. Juist deze hedendaagse pianisten, veelal afkomstig uit verschillende landen en werelddelen kunnen het publiek laten kennismaken met de rijkdom en universele taal van de collectie en de pianola. Podium en museum in één kwam tot stand met ondersteuning van het AFK, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Gravin van Bylandtstichting. 

VERPLICHT CORONATOEGANGSBEWIJS

Bij de entrėe zijn wij genoodzaakt u te vragen naar uw coronatoegangsbewijs. Van 1,5 meter afstand en mondkapjes is geen sprake meer. U kunt zelf uw plaats kiezen en direct naast andere luisteraars plaatsnemen.

Locatie

Eeco Rijken Rapp met kerstmuts

Pianola Museum

Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam
Meer informatie
25 dec 2021, 15.00
Pianola Museum, Amsterdam

Overzicht