Het Pianola Museum presents: Podium in één Solorecital exclusief met Christian Sanders

30 okt 2021, 20.15
Pianola Museum, Amsterdam
christian sanders pr foto

Christiaan Sanders (1988) behaalde in 2010 zijn bachelor diploma aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. In 2015 slaagde hij met een 9 + voor zijn masterstudie aan het conservatorium te Utrecht bij Klara Würtz. Zijn opleiding tot masterperfomer kreeg hij  aan de Musik und Kunst Privatuniversitāt Wien waar hij slaagde voor het prestigieuze Certificate of Performance Program. Hij volgde masterclasses bij onder anderen Rian de Waal en nam succesvol deel aan een groot aantal concoursen.

Het thema van het concert van vanavond is Romantiek en de Dood, zeer toepasselijk in deze tijd van het jaar met vieringen als Allerzielen en Halloween. De muziek van Schubert heeft een heel sterke band heeft met de dood, bijvoorbeeld in Der Winterreise of Erlkönig. Ook in zijn pianosonates kun je een levensverhaal horen, waarin Schubert de heftigste emoties  legt en op bepaalde momenten erg duister is.

Christian Sanders staat bekend om zijn indrukwekkende interpretaties van werken van Schubert. Als vertolker van deze componist ontving hij een speciale prijs op de Internationale Rosario Marciano competitie te Wenen (2017). In maart 2019 verscheen zijn debuut CD met Impromptus van Schubert. Christians’ hart gaat dan ook uit naar Weense componisten en de werken van Schubert. Doordat zijn moeder van Weense afkomst is is hij half Wener en heeft hij “Wiener Blut”!

www.christiansanders.nl

Toegang 25 euro/Stadspas 20 euro studenten 10 euro

PROGRAMMA

F. Schubert Sonate D664

-Allegro Moderato
-Andante
-Allegro

F. Schubert/Liszt  Der Erlkönig

PAUZE

Pianorol Schubert Impromptu opus 90 nummer 3, ingespeeld door Eugen d’Albert, leerling van Liszt

F. Schubert D959

-Allegro
-Andantino
-Scherzo; Allegro Vivace
-Rondo Allegretto

Het Pianola Museum presents: Podium en Museum in één met 15 “rising stars” en meesterpianisten

Deze pianoreeks werkt toe naar een versterking van de al bestaande symbiose van het podium en de collectie van het museum. Podium en museum in één is deels een voortzetting van de succesvolle mini-reeks met meesterpianisten die in 2020 van start ging. Nieuw is de dialoog tussen hedendaagse pianisten en het spel van oude meesters op pianorol: bij ieder recital is de pianist ook gastcurator en maakt onder leiding van conservator Kasper Janse een keuze uit de rijke pianorollencollectie van het Pianola Museum. Nieuw in de reeks is ook de samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam. In het kader van talentontwikkeling krijgen ‘rising stars’ van het CvA de kans om zich voor publiek te presenteren. Zo kan het publiek genieten van aanstormend talent naast het meesterlijke spel van gevestigde pianisten.

De combinatie van museumpodium met eigentijdse uitvoeringen maakt het museum uniek en geeft de oude instrumenten een nieuwe rol en betekenis. De deelnemende pianisten aan Podium en museum in één weerspiegelen met hun repertoire de veelzijdigheid van de collectie. Alle muziekstijlen zijn vertegenwoordigd. Van Bach tot de Russische en Weense school, romantische pianomuziek, impressionisme, tango, Blues en Boogie Woogie, jazz. experimentele pianomuziek, hedendaagse componisten. Juist deze hedendaagse pianisten, veelal afkomstig uit verschillende landen en werelddelen kunnen het publiek laten kennismaken met de rijkdom en universele taal van de collectie en de pianola. Podium en museum in één kwam tot stand met ondersteuning van het AFK, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Gravin van Bylandtstichting. 

VERPLICHT CORONATOEGANGSBEWIJS

Bij de entrėe zijn wij van overheidswege genoodzaakt u te vragen naar uw coronatoegangsbewijs. Van 1,5 meter afstand en mondkapjes is geen sprake meer, U kunt zelf uw plaats kiezen en direct naast andere luisteraars plaatsnemen.

Locatie

christian sanders pr foto

Pianola Museum

Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam
Meer informatie
30 okt 2021, 20.15
Pianola Museum, Amsterdam

Overzicht