Jazzavond met het Eric Boeren Trio

10 mei 2024, 20.00
Pianola Museum, Amsterdam
Eric Boeren

Eric Boeren is een Nederlandse jazz-tromptettist en cornettist. Het begin van  zijn muzikale carrière ligt in de brass band van een klein Brabants dorpje Ulecoten. Toen hij naar Amsterdam kwam (voor een universitaire studie in de Sociale Wetenschappen) ging hij in de avonduren naar muziekworkshops. Al snel kon hij zijn in de brassband opgedane samenspel-ervaring toepassen in jazz – en geïmproviseerde muziek groepen. In 1982 won hij de nationale jazzprijs met zijn groep Amsterdams Creatief Ensemble. Vanaf toen ging het snel. Hans Dulfer adviseerde festivals de prijswinnende groep te boeken en de bandleiders stonden in de rij om van zijn diensten gebruik te maken: Sean Bergin, JC Tans, Maarten Altena, Guus Janssen, Paul Termos, Willem van Manen, Michiel Braam, Franky Douglas en invalbeurten bij Willem Breuker en Misha Mengelberg. In projecten werkte hij samen met klarinettist John Carter, Art Ensemble Of Chicago oprichter Roscoe Mitchel en – bassist Malachi Favors, sopraansaxofonist Steve Lacy , trombonist Ray Anderson en multi-instrumentalist Anthony Braxton.

Vanaf het begin van de jaren ’90 van de vorige eeuw hielp hij een wekelijkse improvisatie serie in Amsterdam van de grond tillen. Hier kon hij naar hartelust zijn studies van de muziek en de improvisatie methodes van de Amerikaanse componisten Ornette Coleman en Duke Ellington (in het bijzijn van een geïnteresseerd publiek) uitproberen. Dat leidde tot een kwartet met Han Bennink, Michael Moore en Wilbert de Joode en later het twaalfkoppige All Ellington. Met deze groepen heeft hij de wereld afgereisd om concerten te geven op international jazz festivals.

In het Pianola Museum speelt hij op 10 mei cornet, in een trio met twee jonge -in Amsterdam studerende- Italianen: Giacomo Camiletti op drums en Mauro Cotone op bas. 


Toegang 17,50 euro, studenten 12,50 euro incl. welkomstdrankje

Locatie

Eric Boeren

Pianola Museum

Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam
Meer informatie
10 mei 2024, 20.00
Pianola Museum, Amsterdam

Overzicht