Johnny Laporte Solo, een festijn rond zijn boek ‘Zwijgen Zweeg gezwegen’ en zijn LP ‘That’s me’

11 feb 2024, 17.00
Pianola Museum, Amsterdam
Johnny Laporte1

Bescheiden en altijd ten dienste van de band. Doelgerichte, vloeiende en soms messscherpe solo’s kenmerken zijn gitaarstijl, maar nooit eist hij de voorgrond op. Maar deze introverte Laporte heeft nu een boek geschreven en een soloalbum gemaakt… boek en plaat zijn aan elkaar verbonden. De release was op 18 november 2023.

Johnny Laporte ziet het leven als een ontdekkingsreis en neemt je graag mee in een reis door zijn wereld… daarbij wordt hij begeleid door zijn zoon Julian Rijken op drums en piano, neef Nuno Rijken op basgitaar en gastmuzikant zanger/gitarist Dennis Kivit. Interviews met Johnny worden afgenomen door Marijke Brekelmans.

In Johnny Laporte Solo presenteert hij met trots zijn debuutroman Zwijgen Zweeg Gezwegen, leest voor uit het boek en vertelt over de totstandkoming van het soms autobiografische verhaal dat onder andere gaat over het Indo-zijn, vriendschap, vreemdgaan, verboden liefdes, weemoed, muziek en goena goena (de stille kracht). Maar vooral gaat het over de kunst van het zwijgen. 

Als multi-instrumentalist heeft Johnny zijn soloalbum That’s Me zelf geproduceerd en opgenomen, alle instrumenten ingespeeld en alle vocals voor zijn rekening genomen. Het is niet zomaar een bluesplaat zegt men en zo heeft Johnny dat ook bedoeld. Het moest vernieuwend, onderscheidend en divers zijn. 

Tijdens zijn solo optredens brengt hij de songs van zijn soloalbum in de meest pure vorm, als demo… zoals ze zijn ontstaan, als blues-songs. ‘Demo’s hebben zeggingskracht’, aldus Johnny. Gezien de strekking van zijn boek zullen de Indische liedjes niet ontbreken en zal zoon Julian een aantal Boogiewoogie’s ten gehore brengen.

Deze zondagnamiddag gaat absoluut onvergetelijk worden. Vier het succes van Johnny Laporte mee in onze muzieksalon! Lees de lovende recensie in de Volkskrant op de website www.jlpbluesmusic.com, bij press.

Een extra reden om erbij te zijn: voor de bezoekers van Johnny Laporte Solo in het Pianola Museum biedt Johnny de elpee en CD aan voor de helft van de winkelprijs!

Toegang 22,50 euroLocatie

Johnny Laporte1

Pianola Museum

Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam
Meer informatie
11 feb 2024, 17.00
Pianola Museum, Amsterdam

Overzicht