KERSTCONCERT met sopraan Dionne Brussee en pianist Sjoerd Brouwer

17 dec 2022, 20.15
Pianola Museum, Amsterdam
Dionne Opera per Tutti

Kerstliederen uit diverse tradities en in verschillende stijlen, o.a. Franse volkskerstliederen in een bewerking van Willem Pijper, Christmas carols van John Rutter en Vaughn Williams, Rejoice uit de Messiah van Händel, Ave Maria uit Otello van Verdi en Nederlandse  (meezing) kerstliedjes.

Sopraan Dionne Brussee zingt diverse kerstliedjes van verschillende componisten, samen met pianist Sjoerd Brouwer.

Dionne heeft veel opgetreden in het religieuze repertoire waaronder de passies van Bach, missen van Mozart en oratoria van Händel en Mendelssohn. Later is ze zich verder gaan specialiseren in opera en het lied. Ze geeft regelmatig liederenrecitals met verschillende pianisten. De vrouwelijke componisten zijn daarbij voor haar een inspiratiebron, zoals de liederen van Clara Schumann, Fanny Mendelssohn en Henriëtte Bosmans.

Naast het zingen geeft Dionne ook lezingen op het snijvlak van muziek en religie en is ze werkzaam als organisator muziekactiviteiten in het OLVG, waar ze muziekoptredens en -activiteiten organiseert voor patiënten en medewerkers. Ook dirigeert ze daar het door haarzelf opgerichte OLVG koor met medewerkers van het ziekenhuis, met wie ze regelmatig optreedt, zoals met kerst, als het koor alle afdelingen afgaat om te zingen voor patiënten.

Sjoerd is actief als begeleider van veel koren, waaronder het Klein Operakoor, het Rozenkoor en het Amsterdams Gouwe Ouwe Koor. Daarnaast is hij muzikaal leider van Zangroep Puur! Hij treedt regelmatig op met zangeres José van Waveren met wie hij Franse chancons ten gehore brengt.

Vanavond brengen Dionne en Sjoerd een keur aan kerstliederen ten gehore als opmaat naar Kerstmis, waaronder een mooie bewerking van Franse kerstvolksliederen door Willem Pijper, Engelse carols van John Rutter en Vaughn Williams, Franse en Duitse kerstliederen van o.a. Peter Cornelius, Kurt Weill en Francis Poulenc en toepasselijke aria’s zoals ‘Rejoice’ uit de Messiah van Händel, Ave Maria uit de opera Otello van Verdi en het mooie ‘O mio babbino caro’ uit Gianni Schicchi van Puccini.

Kom in de kerstsfeer met dit mooie en veelzijdige kerstoptreden!

Toegang 18,50 euro

Locatie

Dionne Opera per Tutti

Pianola Museum

Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam
Meer informatie
17 dec 2022, 20.15
Pianola Museum, Amsterdam

Overzicht