Lumen Ensemble: Eva Tebbe – harp & Anastasia Kozlova – viool: Boulanger, Ysaÿe, Ravel & Grieg

10 mrt 2024, 16.00
Luther Museum, Amsterdam
Anastasia Kozlova - viool Eva Tebbe - harp
Lumen Eva Tebbe harp voor vierk

De Geelvinck Salon besteedt ieder jaar aandacht aan Internationale Vrouwendag (heren zijn uitdrukkelijk ook altijd welkom!) met een optreden op of rond 8 maart. In dit licht brengt het Lumen viool / harp duo met Anastasia Kozlova en Eva Tebbe op 10 maart ‘My Grandmother’s Sunrise’ in het Luther Museum Amsterdam.


My Grandmothers’s Sunrise

My Grandmother’s Sunrise is een ode aan vrouwen die van belang waren in het leven en werk van (vrouwelijke) componisten en de musici zelf. Een programma met een verrassende combinatie van werken die door de speciale arrangementen voor viool en harp in een nieuw muzikaal licht en schaduwspel komen te staan.

Met kleine en grote muzikale verhalen over liefde, leven en dood. Over hoe muziek een ziek meisje beter kan maken of het verdriet om de dood van een prinses kan verzachten. Over componeren tot de laatste ademtocht. Over muzikale dromen die onze muzen weer tot leven brengen. Over het ongelofelijke toeval dat ervoor zorgde dat een legendarische zangeres uit vroegere tijden Eva een carrière als harpiste bezorgde. Over de oma van violiste Anastasia die werd geboren in het paleis van de tsarina Maria Fjodorovna en ternauwernood het communistische geweld overleefde. Met bijna bovenmenselijke levenskunst weigerde zij om zich over te geven aan wrok of slachtofferschap.

 “Elke ochtend trok oma de gordijnen open. Kijk Anastasia, de zon schijnt”.

Programma

Op het programma staan werken van ondermeer Boulanger, Ysaÿe, Ravel en Grieg.

Instrumenten

Anastasia bespeelt een Andrea Castagneri viool uit 1739, en een Eugene Sartory strijkstok in bruikleen gekregen van het Nederlandse Muziek Instrumenten Fonds.

Dankzij financiele steun van ondermeer het Niemeyer Fonds en de Therese Drucker Stichting bespeelt Eva een David-pedaalharp.

Lumen Ensemble: Anastasia Kozlova & Eva Tebbe

Locatie

Lumen Eva Tebbe harp voor vierk

Luther Museum

Nieuwe Keizersgracht 570
1018 VG Amsterdam
Meer informatie

Musici

Lumen Eva Tebbe harp voor vierk

Anastasia Kozlova - viool

Meer informatie
Lumen Eva Tebbe harp voor vierk

Eva Tebbe - harp

Meer informatie
10 mrt 2024, 16.00
Luther Museum, Amsterdam

Overzicht