Mirjam van Dam & Lex Jasper presenteren Nederlandstalige Jazz

5 okt 2024, 20.00
Huis Midwoud / het Oude Raadhuis, Midwoud
Mirjam van Dam & Lex Jasper 5 okt 2024

Zaterdag 5 oktober 2024

Mirjam van Dam & Lex Jasper – Jazz in Huis Midwoud

Aanvang: 20:00 uur | Zaal open: 19:30 uur

Entree: € 20.00 | t/m 21 jaar en studenten: € 10.00

Mirjam van Dam en Lex Jasper – Nederlandstalige jazz

In maart 2023 ontmoetten zangeres Mirjam van Dam en jazzpianist/componist/arrangeur Lex Jasper elkaar voor het eerst, en deden ze hun eerste optreden samen in Zuidlaren, met het Lex Jasper Kwartet bestaande uit Frans van Geest op bas, Gijs Dijkhuizen op drums en Vincent Koning op gitaar. Het was een groot succes!

Snel daarna sloegen ze de handen ineen en schreven in zo’n twee maanden tijd bijna vijftig Nederlandstalige jazzliedjes; Lex de muziek en Mirjam de tekst.
In Februari 2024 namen ze een aantal stukken op en nu kunt u in Huis Midwoud komen genieten van dit gloednieuwe, buitengewoon mooie en swingende repertoire!

Lex Jasper (Groningen, 24 maart 1949) werd in de ontwikkeling van zijn spel behalve door Garner beïnvloed door beroemde Amerikanen als Oscar Peterson en Bill Evans. Hij werd vaste pianist van het VARA Dansorkest en het KRO Huisorkest, en remplacant bij het Metropole Orkest. In het jazzprogramma TROS Sesjun begeleidde hij op verzoek van presentator Cees Schrama grote Amerikaanse jazzmusici.

Midden jaren 70 werd Jasper de vaste begeleider en muzikaal leider van cabaretier Paul van Vliet. Samen namen ze onder andere het album A Dutch Treat (1975) op. Nadien werd hij een internationaal gevraagd pianist, dirigent en arrangeur die in totaal zo’n 800 arrangementen schreef. Hij werkte naast het Metropole Orkest onder meer met de BBC Bigband, de Radio Philharmonie Hannover en de NDR Bigband in Hamburg, vaak voor tv- en radioproducties. In de jaren 1991-1993 vond een tournee plaats met het Metropole Orkest waarin het orkest Jaspers arrangementen speelde van zijn favoriete stukken uit The Great American Songbook, onder andere voor de Duitse omroep Norddeutscher Rundfunk (NDR).

Mirjam van Dam

Mirjam van Dam: https://www.mirjamvandam.nl/

Reserveren: info@huismidwoud.nl

Locatie

Mirjam van Dam & Lex Jasper 5 okt 2024

Huis Midwoud / het Oude Raadhuis

Midwouderdorpsstraat 17
1679GB Midwoud
Meer informatie
5 okt 2024, 20.00
Huis Midwoud / het Oude Raadhuis, Midwoud

Overzicht