Mokum Symphony & het Pianola Museum presenteren: ‘De Muzikale talkshow’ met Joan Berkhemer

11 jun 2023, 17.30
Pianola Museum, Amsterdam
Pianola_Museum_1

Gast is de Nederlandse violist Karel Boeschoten, wereldwijd bekend met bijzonder veelzijdige talenten!

Mokum Symphony en het Pianola Museum gaan hand in hand. Het museum beheert en behoudt een rijk muzikaal legaat met unieke opnamen op pianorol, die in het museum tot klinken komen. Mokum Symphony staat voor het romantische spel uit de hoogtijdagen van de pianola (1900- 1940). De banden tussen beide instituten worden dit seizoen opnieuw aangehaald met een aantal optredens-annex lezingen. Ook het muzikale interviewprogramma van  violist, dirigent en oprichter van Mokum Symphony Joan Berkhemer gaat na een lange covid-pauze weer van start!

In deze muzikale talkshows vertellen musici over hun drijfveren en op welke wijze zij de edele tradities uit het verleden in onze moderne tijd levend houden. Er wordt gediscussiëerd en samen gemusiceerd. De gast speelt zijn of haar favoriete muziek en er is altijd een duo-optreden met Joan Berkhemer. Alles speelt zich af in het Pianola Museum, uiteraard komt ook de pianola aan bod!  

De eerste editie in maart 2020 met als gast harpiste Doriene Marselje was een groot succes! De tweede gast in de reeks is de Nederlandse violist Karel Boeschoten, woonachtig en werkend in Zwitserland. Hij is meer dan een zeer goede musicus. Met zijn bijzonder veelzijdige talenten beleefde hij avonturen in vele uithoeken van de wereld. Hij bracht improvisatie op een hoger plan, werkte met een bonte stoet musici en doet immer zijn verhaal ‘lenig’, met haast dadaïstische humor. Naast Karel zal ook violiste Sjaan Oomen te gast zijn. Samen met Joan Berkhemer spelen ze diens bizarre trio voor 3 violen waarin een muzische verrassing verweven is. 

www.karelboeschoten.com

Toegang 20 euro, Stadspas 17,50 euro, studenten 10 euro

Locatie

Pianola_Museum_1

Pianola Museum

Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam
Meer informatie
11 jun 2023, 17.30
Pianola Museum, Amsterdam

Overzicht