Mokum Symphony & het Pianola Museum presenteren: het Mokum kwartet speelt Schubert en Beethoven

26 mei 2023, 20.15
Pianola Museum, Amsterdam
Mokum kwartet 1

Het Mokum Kwartet, bestaande uit topspelers Joan Berkhemer (oprichter en dirigent van Mokum Symphony), Rada Ovcharova viool, altviolist dr. Emlyn Stam en cellist Willem Stam, heeft in 2020 en 2021 de muziekwereld verrast met hun uitvoeringen van alle strijkkwartetten van Beethoven. 

Hun speelstijl is romantisch te noemen, de vrijheid en het avontuur van uitvoering zoals gangbaar in de periode 1900-1940 komen na intensieve studie in hun interpretaties tot leven. De interesse van Mokum Symphony en het Pianola Museum zijn sterk verwant; het museum laat het verleden met pianorollen tot klinken komen, Mokum musici spelen met uitdrukkingsvormen en technieken uit dezelfde tijd: het begin van de vorige eeuw toen het musiceren nog zoveel persoonlijker, expressiever en pakkender was dan nu.

Dr. Emlyn stam, muziekwetenschapper en één van de meest vooraanstaande Europese altviolisten, zal een inleiding over de speelstijl uit de tijd van de pianorollen geven, en vertelt over de werken die het kwartet zal spelen: de  virtuoze Quartettsatz van Schubert en één van de meest monumentale kwartetten van de ‘late’ Beethoven: opus 127

https://mokumsymphony.nl

Toegang 20 euro, Stadspas 17,50 euro, Studenten 10 euro

Locatie

Mokum kwartet 1

Pianola Museum

Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam
Meer informatie
26 mei 2023, 20.15
Pianola Museum, Amsterdam

Overzicht