Mompou & More met Carol Ruiz

3 jul 2022, 17.00
Pianola Museum, Amsterdam
Carol Ruiz2 squire plus logo

She has at the root of her musicality a harmonious personality and warm comunication given to very few.
Truly a “blessed spirit” for music!”

Alan Weiss

Carol Ruiz is geboren in Barcelona en woont sinds 2004 in Nederland. Ze kwam naar Nederland om haar Masters te behalen aan de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht bij Alan Weiss. Bij haar Masters eindexamen kreeg ze als beoordeling “tremendous artistic possibilities“.

De passie van Carol ligt in het continu luisteren en de zoektocht naar het perfecte legato en de mooiste adembenemende klank. Vanaf de eerste aanslag raakt Carol Ruiz de luisteraar met haar gepassioneerde en gevoelige spel. De liefde en voor haar geboortegrond spreekt ten volle uit het programma van vanmiddag, werken van de CD Mompou & More, muziek van haar landgenoten, Catalaanse componisten uit de 19de en eerste helft 20ste eeuw. 

Mompou & More is een juweel van een CD, om met Christo Lelie in zijn lovende recensie in EPTA Piano Bulletin te spreken: “een reis naar de zon met Catalaanse muziek van een muzikaal warmbloedige en technisch exceptioneel begaafde pianiste“.

Met Mompou & More maakt zij zo mogelijk nog meer indruk dan met haar eerste CD Nocturnes, die zij in 2017 in het Pianola Museum presenteerde. Deze zondagnamiddag belooft wat!

www.carolruiz.nl

Toegang 25 euro/Stadspas 20 euro, studenten 10 euro

Locatie

Carol Ruiz2 squire plus logo

Pianola Museum

Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam
Meer informatie
3 jul 2022, 17.00
Pianola Museum, Amsterdam

Overzicht