Music for Peace, masterclass en concert in één met Borys Fedorov

21 mei 2023, 17.00
Pianola Museum, Amsterdam
Borys Fedorov

De Oekraïnse pianist Borys Fedorov was meer dan 30 jaar verbonden aan het Kiev Staats Conservatorium en het Lysenko Music college voor exceptioneel jong talent. Zijn passie om jonge pianisten te coachen bij competities, concerten en cd-opnamen heeft veel van zijn studenten geholpen bij hun internationale carrière. Ook is hij een uiterst begaafde concertpianist met zeldzaam creatief talent. Vanaf 1994 treedt hij regelmatig op als solist en met orkest. Wegens zijn talrijke artistieke prestaties en input in het culturele leven kreeg Borys Fedorov in 2020 de eretitel als ‘buitengewoon kunstenaar van de Oekraïne’ uit handen van de president.

Sinds de uitbraak van de oorlog vestigde hij zich in Den Haag. Als zeer succesvol pedagoog is hij verbonden aan de door zijn dochter Anna Fedorova en Nicholas Schwartz opgerichte Davidsbündler Music Academy en aan de Sweelinck academie van het CvA. Sinds zijn komst naar Nederland trad hij ook op als pianoduo en pianotrio met zijn dochter Anna Federova en zijn eveneens zeer getalenteerde echtgenote Tatiana Abayeva. 

Op deze zondagnamiddag maakt u kennis met beide kwaliteiten van Borys Fedorov. Hij geeft een masterclass met de Tataarse pianiste Aliya Iskhakova en uitzonderlijk jong pianotalent, de 13-jarige Demian Filatov, een van de finalisten van het Christina concours 2023. Daarnaast geniet u van het betoverende spel van Borys Fedorov als concertpianist!

PROGRAMMA 

Masterclass

Studenten
Aliya Iskhakova
Demian Filatov

pauze

Solorecital Borys Fedorov

Pjotr Iljitsj Tsjaikovski “de Seizoenen”
Claude Debussy “Images” boek 1

http://www.borysfedorov.com

Toegang 20 euro, Stadspas 17,50 euro, studenten 10 euro

MUSIC FOR PEACE

Na de coronacrisis is het thema ‘crisis’ nog net zo actueel als voorheen. De oorlog tussen Oekraïne en Rusland treft musici uit de Oekraïne het hardst. Velen van hen zochten hun toevlucht in Nederland, maar hun gedachten zijn in hun geboorteland, bij hun geliefden, die voortdurend in gevaar zijn. Ook op deze afstand voelen zij de dreiging en worden geconfronteerd met wrede verwoestingen van alles wat hun dierbaar is.

Het Pianola Museum wil hen een intieme schuilplaats bieden, waar zij zich in alle vrijheid kunnen uitdrukken en de liefde en solidariteit voelen van medewerkers en publiek. Artiesten Maria Nemtsova, Vitaly Vatulya en Katja Pitelina representeren het concept Music for Peace, dat verbindt in een taal zonder woorden, een taal die iedereen begrijpt, de taal van muziek, die alle grenzen overschrijdt en leed kan verzachten.

Dit voorjaar staan de concerten in het teken van ontwikkeling van jong pianotalent, gevlucht voor de verschrikkingen in de Oekraïne. Zij studeren bij Borys Fedorov en Tatyana Abayeva aan de Davidsbündler Music Academy in Den Haag.

Het Pianola Museum zet de deuren wagenwijd voor hen open. Uw ticket en aanwezigheid maken het mogelijk dit jong talent te steunen. Voor u als pianominnend publiek brengen zij de rijke muzikale erfenis uit hun land dichtbij.

Locatie

Borys Fedorov

Pianola Museum

Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam
Meer informatie
21 mei 2023, 17.00
Pianola Museum, Amsterdam

Overzicht