Music for Peace, Chopin-pianorecital met Borys Fedorov, honorair artiest van Oekraïne

21 jan 2024, 17.00
Pianola Museum, Amsterdam
Borys Fedorov

Wegens zijn buitengewone artistieke prestaties ontving Borys Fedorov in 2020 de eretitel van ‘Honorair artiest van Oekraïne’ uit handen van de president.

Borys Fedorov was meer dan drie decennia als docent verbonden aan het Staatsconservatorium van Kyiv en aan de speciale Lysenko muziekschool voor jong talent in Kyiv. Momenteel doceert en inspireert hij jong talent aan de door zijn dochter Anna Fedorova en Nicholas Schwartz opgerichte Davidsbündler Academy. Veel van zijn studenten, onder wie zijn dochter Anna, maken een internationale carrière.

Als solist heeft hij opgetreden met vele orkesten. Ook gaf hij concerten met zijn dochter Anna Fedorova en echtgenote Tatyana Abayeva in het Concertgebouw. Hij maakte een tournee met masterclasses en recitals in China. Zijn repertoire omvat werken van verschillende stijlperioden. Hij heeft onder meer opnamen gemaakt van werken van Scarlatti, Haydn, Debussy en Rachmaninov en Oekraïense componisten als Mykola Lysenko en Valentin Silvestrov. Sinds 2020 legt hij zich ook toe op componeren. Zijn composities waren al te beluisteren op het Stift International Music Festival en het concert ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van het Nederlandse label Channel classics.

Vandaag speelt concertpianist Borys Fedorov werken van misschien wel de meest geliefde componist uit de romantische pianogeschiedenis, Frédéric Chopin. Een concert met Borys Fedorov is een onvergetelijke belevenis, een ervaring die u niet snel zult vergeten! Met creativiteit, rijke verbeeldingskracht, vol gevoel neemt hij u mee in de wereld van Chopin. U geniet van een waaier met juweeltjes van nocturnes, fantasieën, barcarolle en walsen, het mooiste wat de componist te bieden heeft. Ten zeerste aanbevolen!

http://www.borysfedorov.com

Toegang 25 euro, Stadspas 22,50, Studenten 10 euro

PROGRAMMA

Nocturne opus 15 nr. 2

Fantasie F minor opus 49

2 Nocturnes opus 62 
B major 
E major

3 Mazurka’s opus 63
B major
F minor
C sharp minor

3 Valses opus 64
D flat major
C sharp minor
A flat minor

Barcarolle opus 60
F sharp major

Pianorol Arthur.Rubinstein, Barcarolle opus 60, Chopin, gekozen door Borys Fedorov

Polonaise opus 63
A flat major‘MUSIC FOR PEACE’ IN HET PIANOLA MUSEUM

De pianoserie Music for Peace is een samenwerkings-verband met de gelijknamige Stichting Music for Peace. Zij zijn ambassadeur voor vrede en drukken hun stempel op deze reeks met toptalent uit Oekraïne, Rusland en Belarus. De muzieksalon van het Pianola Museum wil voor hen een veilige haven zijn, waarin iedereen de oorlog voor een avond kan vergeten en alle musici, vooral die uit de Oekraïne zich gesteund, vrij en veilig kunnen voelen. Het Pianola Museum beschouwt het als een eer om hun hoge standaard aan het publiek te presenteren, aansluitend bij een van onze belangrijkste kerncollecties, die van de hoogromantische en avantgardistische Russische school. Net als bij de reeks ‘Podium en museum in één’ is iedere deelnemende pianist is ook gastcurator en kiest in overleg met conservator Kasper Janse een pianorol van een favoriete componist of pianist die aansluit bij het concert.

Music for Peace kwam tot stand met steun van Het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Wilhelmina E. Jansen fonds en de Gravin van Bylandtstichting.


Locatie

Borys Fedorov

Pianola Museum

Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam
Meer informatie
21 jan 2024, 17.00
Pianola Museum, Amsterdam

Overzicht