Music for Peace, een concert voor vrede met pianist Hennadii Beziazychnyi (Oekraïne)

5 mei 2024, 17.00
Pianola Museum, Amsterdam
Foto MfP 5May2024

Nederland viert Bevrijdingsdag, maar in Oekraïne raast de oorlog voort. Op deze speciale dag brengt Hennadii Beziazychnyi een ontroerende muzikale groet aan zijn geboorteland vanuit een vurige wens naar vrede. U luistert naar werken van Bach, Beethoven, Debussy en prachtige eigen arrangementen van Oekraïense melodieën en liederen.

Hennadii Beziazychnyi voltooide zijn pianostudie aan het Prokofiev Staatsconservatorium te Donetsk. Na zijn studie werkte hij als docent en begeleider aan het Uman Music College. Momenteel is hij verbonden aan de Davidsbündler Music Academy te Den Haag en geeft concerten in binnen- en buitenland. Grote bekendheid kreeg Hennadii als componist en auteur van arrangementen van Oekraïense melodieën, die heel zangerig en lieflijk zijn. Zijn ‘Collecties’ voor piano worden al meer dan 10 jaar succesvol verkocht. Het werk is zeer populair, niet alleen in zijn geboorteland maar ook ver daarbuiten.

De ‘Collecties’ zijn heel geschikt om kinderen bekend te maken met de schoonheid van Oekraïense folklore en bevatten daarnaast prachtige populaire liederen van hedendaagse Oekraïense componisten. Ter gelegenheid van dit concert voor vrede is er een Nederlandse vertaling te koop voor de gereduceerde prijs van 10 euro.

Toegang 25 euro, Stadspas 22,50, Studenten 10 euro

PROGRAMMA

  • I.S. Bach Italian Concerto
  • L.V. Beethoven  Sonata #14
  • C. Debussy Claire de Lune

«Wreath of Ukrainian songs»

(easy arrangements for children)

Kiev my (Києве мій) by I. Shamo

Nothing like a month (Ніч яка місячна) folk song

Oh, you girl (Ой ти дівчино) folk song

The day is passing (Минає день) by P. Mozgovyi

 At the end of rowing (В кінці греблі) folk song

 Oh, there are three wells in the field 
(Ой у полі три криниченьки) folk song

 Marigolds (Чорнобривці) by V. Vermenych

My dear mother (Рідна мати моя) by P. Maiboroda

Concert pieces based on Ukrainian melodies:

Berki

Oak oak green

The mother saw off her son

Odessa patio

Oh, I know

‘MUSIC FOR PEACE’ IN HET PIANOLA MUSEUM

De pianoserie Music for Peace is een samenwerkings-verband met de gelijknamige Stichting Music for Peace. Zij zijn ambassadeur voor vrede en drukken hun stempel op deze reeks met toptalent uit Oekraïne, Rusland en Belarus. De muzieksalon van het Pianola Museum wil voor hen een veilige haven zijn, waarin iedereen de oorlog voor een avond kan vergeten en alle musici, vooral die uit de Oekraïne zich gesteund, vrij en veilig kunnen voelen. Het Pianola Museum beschouwt het als een eer om hun hoge standaard aan het publiek te presenteren, aansluitend bij een van onze belangrijkste kerncollecties, die van de hoogromantische en avantgardistische Russische school. Net als bij de reeks ‘Podium en museum in één’ is iedere deelnemende pianist is ook gastcurator en kiest in overleg met conservator Kasper Janse een pianorol van een favoriete componist of pianist die aansluit bij het concert.

Music for Peace kwam tot stand met steun van Het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Wilhelmina E. Jansen fonds en de Gravin van Bylandtstichting.

Locatie

Foto MfP 5May2024

Pianola Museum

Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam
Meer informatie
5 mei 2024, 17.00
Pianola Museum, Amsterdam

Overzicht