Music for Peace ‘Jong talent concert’ met uitzonderlijk jong talent van de Davidsbündler Music Academy

21 apr 2023, 19.30
Pianola Museum, Amsterdam
Outside_ Anna Fedorova and her parents (both piano tutors) Borys Fedorov and Tatiana Abayeva

Een betoverende avond met optredens van de top van jong pianotalent van de Haagse Davidsbündler Music Academy, leerlingen van twee van de bekendste pedagogen uit de Oekraïne, Tatiana Abayeva en Borys Fedorov. Aansluitend bij hun programma kiezen de studenten een pianorol uit de rijke collectie van het Pianola Museum.

Tatiana Abayeva heeft verscheidene decennia jonge pianostudenten opgeleid. Veel van haar studenten zijn internationaal succesvolle concertpianisten. In Kiev behoorde zij jarenlang tot de meest prominente pianopedagogen. Tegenwoordig woont zij in Den Haag en gaat door met het delen van haar kennis en ervaring.

De Oekraïnse pianist Borys Fedorov was meer dan 30 jaar verbonden aan het Kiev Staats Conservatorium en het Lysenko Music college voor exceptioneel jong talent. Zijn passie om jonge pianisten te coachen bij competities, concerten en cd-opnamen heeft veel van zijn studenten geholpen bij hun internationale carrière.

www.davidsbundleracademy.com

Toegang 20 euro, Stadspas 17,50 euro, studenten 10 euro

PROGRAMMA

Pavlo Slipko (12 years old)
Revutskiy Prelude op.4N1
Liszt Rapsody N11
Skoryk “Melody”

Jure Jurakis (16 years old)
Rachmaninov Etudes-tableaux op.33 in g minor, C major, g minor, e flat minor and E flat major.
Chopin Etude op.25 N 12.

Ivan Petrenko (14 years old)
Bach Prelude and fugue in B flat minor 1st book WTC
Chopin Etude op.25 N12
Revutskiy Prelude op. 4N2

Sofia Dorosh (14 years old)
Scarlatti Sonata in D major
Chopin Grande Valse Brillante op. 18

Ivan Petrenko (14 years old)
Beethoven Sonata op.13 1st movement 
Verdi-Liszt “Rigoletto”

Sofia Dorosh and Ivan Petrenko (4 hands)
Brahms Hungarian dance in f sharp minor 

MUSIC FOR PEACE

Na de coronacrisis is het thema ‘crisis’ nog net zo actueel als voorheen. De oorlog tussen Oekraïne en Rusland treft musici uit de Oekraïne het hardst. Velen van hen zochten hun toevlucht in Nederland, maar hun gedachten zijn in hun geboorteland, bij hun geliefden, die voortdurend in gevaar zijn. Ook op deze afstand voelen zij de dreiging en worden geconfronteerd met wrede verwoestingen van alles wat hun dierbaar is.

Het Pianola Museum wil hen een intieme schuilplaats bieden, waar zij zich in alle vrijheid kunnen uitdrukken en de liefde en solidariteit voelen van medewerkers en publiek. Artiesten Maria Nemtsova, Vitaly Vatulya en Katja Pitelina representeren het concept Music for Peace, dat verbindt in een taal zonder woorden, een taal die iedereen begrijpt, de taal van muziek, die alle grenzen overschrijdt en leed kan verzachten.

Dit voorjaar staan de concerten in het teken van ontwikkeling van jong pianotalent, gevlucht voor de verschrikkingen in de Oekraïne. Zij studeren bij Borys Fedorov en Tatyana Abayeva aan de Davidsbündler Music Academy in Den Haag.

Het Pianola Museum zet de deuren wagenwijd voor hen open. Uw ticket en aanwezigheid maken het mogelijk dit jong talent te steunen. Voor u als pianominnend publiek brengen zij de rijke muzikale erfenis uit hun land dichtbij.

Locatie

Outside_ Anna Fedorova and her parents (both piano tutors) Borys Fedorov and Tatiana Abayeva

Pianola Museum

Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam
Meer informatie
21 apr 2023, 19.30
Pianola Museum, Amsterdam

Overzicht