Music for Peace Kerstconcert met pianiste Maria Nemtsova

25 dec 2023, 15.00
Pianola Museum, Amsterdam
Maria Nemtsova 1

Kerstmis is het feest van vrede op aarde. In oorlogsgebieden legt men voor even de wapens neer. We komen samen met geliefden, genieten van elkaar en… van mooie muziek! 

Concertpianiste Maria Nemtsova trad op in belangrijke concertzalen over de hele wereld zoals Carnegie Well recital Hall in New York, Wigmore Hall, Kings Place, Queen Elisabeth Hall in Londen, Ehrbar saal in Wenen, National Center of Performing Arts in Beijing, Great Hall of Moscow conservatoire en meer. Zij is oprichter van het liefdadigheidsproject Music for Peace, met onder meer concerten en masterclasses voor jonge musici die in conflict zones leven. Binnen dit project trad zij op in meer dan twintig landen waaronder Kosovo, Israël, Georgië en Armenië. 

Op eerste Kerstdag brengt Maria een concert voor vrede met prachtige miniaturen van Rameau, Bach, Schubert, Schumann, Chopin, Rachmaninoff, Tchaikovsky, Desyatnikov e.a. Als gastcurator koos zij een kerstpianorol uit de collectie van het museum. Een programma om van te genieten, als een Adventskalender met chocolaatjes, vol kerstverrassingen!

Als gastcurator koos Maria ‘White Christmas medley”, gearrangeerd en gespeeld door de Amerikaanse pianoster Liberace.

https://marianemtsova.com

Toegang 22,50 euro, Stadspas 20 euro, Studenten 10 euro

‘MUSIC FOR PEACE’ IN HET PIANOLA MUSEUM

De pianoserie Music for Peace is een samenwerkings-verband met de gelijknamige Stichting Music for Peace. Zij zijn ambassadeur voor vrede en drukken hun stempel op deze reeks met toptalent uit Oekraïne, Rusland en Belarus. De muzieksalon van het Pianola Museum wil voor hen een veilige haven zijn, waarin iedereen de oorlog voor een avond kan vergeten en alle musici, vooral die uit de Oekraïne zich gesteund, vrij en veilig kunnen voelen. Het Pianola Museum beschouwt het als een eer om hun hoge standaard aan het publiek te presenteren, aansluitend bij een van onze belangrijkste kerncollecties, die van de hoogromantische en avantgardistische Russische school. Net als bij de reeks ‘Podium en museum in één’ is iedere deelnemende pianist is ook gastcurator en kiest in overleg met conservator Kasper Janse een pianorol van een favoriete componist of pianist die aansluit bij het concert.

Music for Peace kwam tot stand met steun van Het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Wilhelmina E. Jansen fonds en de Gravin van Bylandtstichting.

Locatie

Maria Nemtsova 1

Pianola Museum

Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam
Meer informatie
25 dec 2023, 15.00
Pianola Museum, Amsterdam

Overzicht