Music for Peace, lecture recital ‘De Barok fluit van Bach tot Fauré’ met fluitiste Katja Pitelina en jong pianotalent uit Oekraïne

26 mrt 2023, 17.00
Pianola Museum, Amsterdam
Katja Pitelina

Katja Pitelina is een zeer begaafd fluitiste en een autoriteit op het gebied van fluitmuziek. Met haar prachtige programma’s  illustreert zij de rijkdom aan mogelijkheden von dit instrument en combineert hiertoe modern en historisch repertoire, van 17e eeuwse Barok tot eigentijdse muziek. Voor ieder muziekstuk kiest zij de meest geschikte fluit uit haar persoonlijke collectie van moderne en historische instrumenten. In 2022 was Katja Pitelina mede-oprichter van de Stichting Music for Peace met pianiste Maria Nemtsova en saxofonist Vitaly Vatulya. 

Vanmiddag neemt Katja haar publiek en jong pianotalent uit de Oekraïne mee in de wereld van de fluit met muziekstukken van Bach, Mozart, Beethoven, Poulenc en Fauré. Zij doorloopt de geschiedenis van fluitmuziek en laat de esthetiek van het instrument in de verschillende stijlen horen. De studenten krijgen de opdracht om dezelfde muziekstukken te spelen in de interpretatie van nu. Voor de pauze heeft haar lecture recital het karakter van een masterclass. Na de pauze geniet u van een concert met optredens van de studenten en samenspel met Katja Pitelina en de virtuoze pianiste Maria Nemtsova van Music for Peace. Ook de pianola komt aan bod!

Een indrukwekkend lecture recital met samenspel en solo-optredens van het uitzonderlijk jong pianotalent van de Davidsbündler Music Academy in Den Haag: Sofia Kravchenko, Maria Parfonova en Nazary Fesyk. Leerlingen van twee van de bekendste pedagogen uit de Oekraïne,Tatjana Abaeva en Borys Fedorov. 

Laat u verrassen door de mogelijkheden van de fluit en het uitzonderlijk talent van de studenten. Mis het niet!

https://www.katjapitelina.com

Toegang 20 euro, Stadspas 17,50 euro, studenten 10 euro

MUSIC FOR PEACE

Na de coronacrisis is het thema ‘crisis’ nog net zo actueel als voorheen. De oorlog tussen Oekraïne en Rusland treft musici uit de Oekraïne het hardst. Velen van hen zochten hun toevlucht in Nederland, maar hun gedachten zijn in hun geboorteland, bij hun geliefden, die voortdurend in gevaar zijn. Ook op deze afstand voelen zij de dreiging en worden geconfronteerd met wrede verwoestingen van alles wat hun dierbaar is.

Het Pianola Museum wil hen een intieme schuilplaats bieden, waar zij zich in alle vrijheid kunnen uitdrukken en de liefde en solidariteit voelen van medewerkers en publiek. Artiesten Maria Nemtsova, Vitaly Vatulya en Katja Pitelina representeren het concept Music for Peace, dat verbindt in een taal zonder woorden, een taal die iedereen begrijpt, de taal van muziek, die alle grenzen overschrijdt en leed kan verzachten.

Dit voorjaar staan de concerten in het teken van ontwikkeling van jong pianotalent, gevlucht voor de verschrikkingen in de Oekraïne. Zij studeren bij Borys Fedorov en Tatyana Abayeva aan de Davidsbündler Music Academy in Den Haag.

Het Pianola Museum zet de deuren wagenwijd voor hen open. Uw ticket en aanwezigheid maken het mogelijk dit jong talent te steunen. Voor u als pianominnend publiek brengen zij de rijke muzikale erfenis uit hun land dichtbij.

Locatie

Katja Pitelina

Pianola Museum

Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam
Meer informatie
26 mrt 2023, 17.00
Pianola Museum, Amsterdam

Overzicht