Music for Peace, lecture recital ‘Debussy unveiled’ met saxofonist Vitaly Vatulya en jong pianotalent uit Oekraïne

26 feb 2023, 17.00
Pianola Museum, Amsterdam
Vitaly Vatulya saxofoon

Vitaly Vatulya is een vooraanstaande klassieke saxofonist, die de perceptie van het instrument dat meestal met jazz wordt geassocieerd, wil veranderen. Hij geniet internationaal bekendheid, treedt veelvuldig op met orkest en maakt deel uit van vermaarde ensembles onder meer VitaDuo met pianiste Maria Nemtsova,. Ook als docent maakte hij een indrukwekkende carrière. Hij gaf masterclasses in meer dan 20 landen over de hele wereld. 

Vanmiddag laat hij jong pianotalent uit de Oekraïne en zijn publiek kennismaken met de geliefde componist Claude Debussy, die met zijn ‘Eerste Rhapsodie’ voor het eerst muziek voor de klassieke saxofoon componeerde. Vitaly Vatulya neemt u en de studenten mee in de wereld van deze grote meester, mede aan de hand van unieke opnamen van het spel van Debussy op pianorol uit de collectie van het Pianola Museum. U luistert naar de orginele versie van zijn ‘Rhapsodie’, uitgevoerd door Vitaly Vatulya en Violetta Fialko, bachelor studente van het CvA.

Een indrukwekkend lecture recital met samenspel en solo-optredens van het uitzonderlijk jong pianotalent van de Davidsbündler Music Academy in Den Haag. Leerlingen van misschien wel de beroemdste pianopedagogen uit de Oekraïne, Tatjana Abaeva en Borys Fedorov. 

Laat u verrassen door de mogelijkheden van de saxofoon en het uitzonderlijk talent van de studenten. Mis het niet!

https://vitalyvatulya.com

Toegang 20 euro, Stadspas 17,50 euro, studenten 10 euro

MUSIC FOR PEACE

Na de coronacrisis is het thema ‘crisis’ nog net zo actueel als voorheen. De oorlog tussen Oekraïne en Rusland treft musici uit de Oekraïne het hardst. Velen van hen zochten hun toevlucht in Nederland, maar hun gedachten zijn in hun geboorteland, bij hun geliefden, die voortdurend in gevaar zijn. Ook op deze afstand voelen zij de dreiging en worden geconfronteerd met wrede verwoestingen van alles wat hun dierbaar is.

Het Pianola Museum wil hen een intieme schuilplaats bieden, waar zij zich in alle vrijheid kunnen uitdrukken en de liefde en solidariteit voelen van medewerkers en publiek. Artiesten Maria Nemtsova, Vitaly Vatulya en Katja Pitelina representeren het concept Music for Peace, dat verbindt in een taal zonder woorden, een taal die iedereen begrijpt, de taal van muziek, die alle grenzen overschrijdt en leed kan verzachten.

Dit voorjaar staan de concerten in het teken van ontwikkeling van jong pianotalent, gevlucht voor de verschrikkingen in de Oekraïne. Zij studeren bij Borys Fedorov en Tatyana Abayeva aan de Davidsbündler Music Academy in Den Haag.

Het Pianola Museum zet de deuren wagenwijd voor hen open. Uw ticket en aanwezigheid maken het mogelijk dit jong talent te steunen. Voor u als pianominnend publiek brengen zij de rijke muzikale erfenis uit hun land dichtbij.

Locatie

Vitaly Vatulya saxofoon

Pianola Museum

Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam
Meer informatie
26 feb 2023, 17.00
Pianola Museum, Amsterdam

Overzicht