Music for Peace, ‘Deus ex Machina’ met toppianist Slava Poprugin

18 nov 2023, 20.15
Pianola Museum, Amsterdam
Slava Poprugin toppianist JPG

Nowadays it is is a dark world for everybody, also for Slava Poprugin who created this program born from grief but also on hope, love, and divine intervention. Join us at this remarkable concert and find comfort in music, Music for Peace!

Slava Poprugin (1973) vertegenwoordigt een unieke benadering van hoe het klassieke muziekrepertoire aan het publiek wordt gebracht. Zijn uitvoeringen, -thematische recitals, kamermuziek of het spelen met orkest-, zijn altijd verrassend, gevoelvol en oprecht. Het publiek wordt meegenomen in zijn muzikale verhaal en beleeft het mee van begin tot eind. Slava’s manier om met het publiek te communiceren maakte hem over de hele wereld tot een gewild musicus.

Speciaal voor zijn optreden in onze muzieksalon ontwikkelde hij een fascinerend programma getiteld ‘Deus ex machina’ met werken van Johann Sebastian Bach, Johannes Brahms, Galina Ustvolskaya en Valentin Silvestrov. Als gastcurator koos hij een bijzondere pianorol uit de collectie van het Pianola Museum.

https://www.koncon.nl/docenten/slava-poprugin

Toegang 22,50, Stadspas 20 euro, Studenten 10 euro


PROGRAMMA ‘DEUS EX MACHINA’

Pianorol, gekozen door Slava Poprugin

Brahms. 6 pieces op. 118

Bach WTC 2, Prelude and Fugue fis-moll

***** pause *****

Ustvolskaya. Piano sonata no. 5 in 10 sections

Silvestrov. “The Messenger – 1996”

Silvestrov. Kitsch music

‘MUSIC FOR PEACE’ IN HET PIANOLA MUSEUM

De pianoserie Music for Peace is een samenwerkings-verband met de gelijknamige Stichting Music for Peace. Zij zijn ambassadeur voor vrede en drukken hun stempel op deze reeks met toptalent uit Oekraïne, Rusland en Belarus. De muzieksalon van het Pianola Museum wil voor hen een veilige haven zijn, waarin iedereen de oorlog voor een avond kan vergeten en alle musici, vooral die uit de Oekraïne zich gesteund, vrij en veilig kunnen voelen. Het Pianola Museum beschouwt het als een eer om hun hoge standaard aan het publiek te presenteren, aansluitend bij een van onze belangrijkste kerncollecties, die van de hoogromantische en avantgardistische Russische school. Net als bij de reeks ‘Podium en museum in één’ is iedere deelnemende pianist is ook gastcurator en kiest in overleg met conservator Kasper Janse een pianorol van een favoriete componist of pianist die aansluit bij het concert.

Music for Peace kwam tot stand met steun van Het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Wilhelmina E. Jansen fonds en de Gravin van Bylandtstichting.

Locatie

Slava Poprugin toppianist JPG

Pianola Museum

Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam
Meer informatie
18 nov 2023, 20.15
Pianola Museum, Amsterdam

Overzicht