Music for Peace Pinkstermatinee met pianist Anthony Baryshevskyi

19 mei 2024, 15.00
Pianola Museum, Amsterdam
Antonii Baryshevskyi foto Elza Zherebchuk (1).JPG

“Baryshevskyi has something special, a special talent. I think, he should have been awarded the First Prize.” Martha Argerich (uit Filippo Michelangeli’s artikel over de Ferruccio Busoni Competitie).

De Pinkstermatinee met de uitzonderlijk getalenteerde pianist Anthony Baryshevskyi (Kyiv, 1988) is het laatste in de reeks betoverende recitals van de Music for Peace pianoserie. Anthony is niet alleen een uitmuntend musicus, maar ook boodschapper voor de muziek uit zijn geboorteland Oekraïne.

Hij is winnaar van de eerste prijs in een aantal van de meest prestigieuze internationale pianoconcoursen zoals de Arthur Rubinstein internationale Piano Master competitie, “Premio Jaen” en F.Busoni Internationale pianowedstrijd. Baryshevskyi geeft masterclasses in Oekraïne en het buitenland, als gastprofessor aan de Davidsbündler Muziekacademie in Den Haag en als vast lid van de Landesakademie in Ochshausen (Duitsland). 

Antonii Baryshevskyi studeerde af aan de Nationale Muziekacademie van Oekraïne en École Normale de Musique de Paris, waar hij studeerde bij Profs. Valerii Kozlov en Marian Rybicki. Hij studeerde ook onder Alina Sorkina, Ryta Donskaya en Lily Dorfman. Daarnaast was hij te gast bij gerenommeerde festivals zoals Progretto Martha Argerich, Klavier Ruhrfestival, Busoni festival, projecten van Music Insieme Fondazione en anderen.

Baryshevskyi trad op in locaties als Wigmore Hall en Konzerthaus Berlin, Berliner Philharmonie, Kölner Philharmonie, het Koninklijk Concertgebouw, Warschau Philharmonisch Orkest en Teatro Comunale di Bologna. Hij voerde programma’s uit in bijna alle Europese landen, Istraël, Japan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten.

Met het concert van Anthony Baryshevskyi geniet u van een indrukwekkende en tegelijkertijd intieme afsluiting van de Music for Peace serie. Een exclusieve Pinkstermatinee met werken van Maxim Shalygin, Lily Boulanger, Claude Debussy en een pianorol van de grote meester zelf, gekozen door Anthony Baryshevskyi.

https://www.antoniibaryshevskyi.com

Toegang 25 euro, Stadspas 22,50 euro, Studenten 10 euro

PROGRAMMA

– Maxim Shalygin – Preludes (extraits de 9 preludes)

– Lily Boulanger – Gavotte 

– Trois morceaux Claude Debussy 
Etude nr. 1 ‘Pour les cinq doigts (d’après Monsieur Czerny)’ 
Etude nr. 10 ’Pour les sonorités opposées’ 
Etude nr. 11 ‘Pour les arpèges composés’ 

– Pianorol Claude Debussy

Maxim Shalygin – Etude ” Au vent sur la points des pieds” 

‘MUSIC FOR PEACE’ IN HET PIANOLA MUSEUM

De pianoserie Music for Peace is een samenwerkings-verband met de gelijknamige Stichting Music for Peace. Zij zijn ambassadeur voor vrede en drukken hun stempel op deze reeks met toptalent uit Oekraïne, Rusland en Belarus. De muzieksalon van het Pianola Museum wil voor hen een veilige haven zijn, waarin iedereen de oorlog voor een avond kan vergeten en alle musici, vooral die uit de Oekraïne zich gesteund, vrij en veilig kunnen voelen. Het Pianola Museum beschouwt het als een eer om hun hoge standaard aan het publiek te presenteren, aansluitend bij een van onze belangrijkste kerncollecties, die van de hoogromantische en avantgardistische Russische school. Net als bij de reeks ‘Podium en museum in één’ is iedere deelnemende pianist is ook gastcurator en kiest in overleg met conservator Kasper Janse een pianorol van een favoriete componist of pianist die aansluit bij het concert.

Music for Peace kwam tot stand met steun van Het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Wilhelmina E. Jansen fonds en de Gravin van Bylandtstichting.

Locatie

Antonii Baryshevskyi foto Elza Zherebchuk (1).JPG

Pianola Museum

Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam
Meer informatie
19 mei 2024, 15.00
Pianola Museum, Amsterdam

Overzicht