Music for Peace, ‘Road to Jazz’ met pianiste Hanna Shybayeva

18 feb 2024, 17.00
Pianola Museum, Amsterdam
Hanna Sybayeva

De Nederlands/Belarussische Hanna Shybayeva, geboren in 1979 in Minsk, begon haar internationale carrière op 11-jarige leeftijd. Door de jaren heen ontwikkelde zij zich van ‘wonderkind’ tot de boeiende pianiste die zij nu is. Haar spel wordt door het publiek geprezen om haar muzikale en eigenzinnige interpretaties, haar energie en rijke kleurenpalet. Naast het conventionele klassieke repertoire speelt Hanna Shybayeva veel hedendaagse muziek. Zij werkt graag samen met artiesten uit andere genres en houdt van van jazz, hedendaagse muziek en tango. 

Naast haar vele optredens in binnen- en buitenland en CD- en vinylopnamen bij vooraanstaande labels is lesgeven haar grote passie. Hanna is sinds 2013 als pianodocente verbonden aan de Anton Rubinstein Music Academy Düsseldorf, de Kaleidos Hochschule (Zwitserland) en vanaf 2021 aan het Conservatorium van Amsterdam. 

Vanmiddag brengt Hanna Shybayeva een afwisselend solorecital, dat precies weerspiegelt wie zij als pianiste is. Boeiend, afwisselend en avontuurlijk, talentvol, met esprit. De oude meesters op pianorol ‘luisteren’ mee; George Gershwin, Scriabin, Claude Debussy en vele anderen. Welke keuze maakt Hanna als gastcurator in het Pianola Museum? Laat u verrassen en geniet van een bijzonder concert met een uitzonderlijke pianiste!

https://www.hannashybayeva.com

Toegang 25 euro, Stadspas 22,50, Studenten 10 euro

PROGRAMMA

C. Debussy (1862-1918)

-Estampes

*Pagodes

-La Soirée dans Grenade

-Jardins sous la Pluie

Konstantin Yaskou (Belarus, 1981-)

-Blossom Cherry, Blossom (bewerking Belarusian volkslied)

Frederic Rzewski (1938-2021)

-Winsboro Cotton Mill Blues

A.Scriabin (1872-1915)

-selectie uit Preludes op.11

Vadim Neselovskyi (Ukraine, 1977-)

-uit ‘Odesa Suite’

-Winter in Odesa

-Odesa Railway Station

George Gershwin (1898–1937)

-Rhapsody in Blue (piano solo bewerking G.Gershwin)

Pianorol gekozen door Hanna Shybayeva:
Claude Debussy zelf speelt ‘La Soirée dans Grenade’

‘MUSIC FOR PEACE’ IN HET PIANOLA MUSEUM

De pianoserie Music for Peace is een samenwerkings-verband met de gelijknamige Stichting Music for Peace. Zij zijn ambassadeur voor vrede en drukken hun stempel op deze reeks met toptalent uit Oekraïne, Rusland en Belarus. De muzieksalon van het Pianola Museum wil voor hen een veilige haven zijn, waarin iedereen de oorlog voor een avond kan vergeten en alle musici, vooral die uit de Oekraïne zich gesteund, vrij en veilig kunnen voelen. Het Pianola Museum beschouwt het als een eer om hun hoge standaard aan het publiek te presenteren, aansluitend bij een van onze belangrijkste kerncollecties, die van de hoogromantische en avantgardistische Russische school. Net als bij de reeks ‘Podium en museum in één’ is iedere deelnemende pianist is ook gastcurator en kiest in overleg met conservator Kasper Janse een pianorol van een favoriete componist of pianist die aansluit bij het concert.

Music for Peace kwam tot stand met steun van Het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Wilhelmina E. Jansen fonds en de Gravin van Bylandtstichting.Locatie

Hanna Sybayeva

Pianola Museum

Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam
Meer informatie
18 feb 2024, 17.00
Pianola Museum, Amsterdam

Overzicht