‘Ni cuenta se dan’, een theatrale tangovoorstelling met de Pablo Mosteiro group

8 mrt 2024, 20.30
Pianola Museum, Amsterdam
Pablo Mosteiro Group1

Stap in de betoverende wereld van de tango met de Pablo Mosteiro group! In de intieme setting van het Pianola Museum nemen zij u mee op reis met de verhalen achter het album ‘Ni cuenta se dan’ (Ze beseffen het niet).

Tangozanger Pablo Mosteiro kom uit Buenos Aires. In 2022 bracht hij zijn debuutalbum uit in de historische wijk San Telmo in zijn geboortestad. De Pablo Mosteiro group bestaat uit Tomàs Díaz op bandoneon, Aleksandra Tonelli, piano en Adán Mizrahi, contrabas. Het ensemble staat voor de rijke muzikale erfenis van de tango en werd opgericht in 2019 in Berlijn. Vanavond staat het album ‘Ni cuenta se dan’ centraal, een eerbetoon aan mensen die vergeten en genegeerd worden, die zelf het idee hebben dat zij niets achterlaten als zij er niet meer zijn.

Met prachtige tango’s, wals, milonga en candombe neemt het ensemble de luisteraar mee naar de ziel van de tango, meeslepend, met passie, vol weemoed, met een lach maar ook verdriet. In deze theatrale voorstelling vertelt Pablo Mosteiro de verhalen achter de muziek in de context van de geschiedenis van de tango. Ook luistert u naar historische opnamen op pianorol uit de collectie van het Pianola Museum. Unieke Pampa-rollen, afkomstig uit Buenos Aires!

De verzameling kwam in 2014 via vele omwegen naar Amsterdam. Deze bevat pareltjes van tango’s en milonga’s, schitterend vergelijkingsmateriaal met de nummers van het Pablo Mosteiro group. Net als de sensationele interpretaties en verhalen van Pablo Mosteiro een unieke luisterervaring, mis het niet!

Toegang 17,50 euroLocatie

Pablo Mosteiro Group1

Pianola Museum

Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam
Meer informatie
8 mrt 2024, 20.30
Pianola Museum, Amsterdam

Overzicht