Paasmatinee met Liza Bochkareva & Hristo Petrov, solo en quatremains

9 apr 2023, 15.00
Pianola Museum, Amsterdam
Liza Hristo

Liza komt uit Rusland-Montenegro, Hristo uit Bulgarije. Zij  hebben elkaar gevonden tijdens hun masterstudie aan het Conservatorium te Utrecht. Inmiddels zijn zij getrouwd, ook op de piano zijn ze goed op elkaar afgestemd, vanaf  2014 spelen zij samen. Zij genieten internationale bekendheid als pianoduo met een voorliefde voor het romantisch repertoire. 

Liza behaalde haar bachelors bij haar vader Vladimir Bochkarev in de traditie van de Russische school.. Al tijdens haar studie trad zij op in belangrijke concertzalen in Montenegro en Croatië en volgde masterclasses door heel Europa. Ze is prijswinnaar van vele competities, zowel solo als pianoduo en op het gebied kamermuziek. Zij voltooide in 2012 haar masterstudie Cum Laude aan het Utrechts Conservatorium bij Martijn van den Hoek. Liza debuteerde in 2018 in het Concertgebouw met een concert voor twee piano’s met Martin Oei. Ze neemt deel aan verschillende projecten en treedt zowel solo op als met het duo met Hristo Petrov.  

Hristo Petrov begon op 7-jarige leeftijd met pianolesssen en werd als 14-jarige toegelaten aan de de muziekschool ‘Panayot Pipkov in Pleven bij  Antoaneta Vodenicharova. In 2007 verhuisde hij naar Nederland voor zijn studie aan het Groningse Prins Claus Conservatorium bij prof. Tamara Poddubnaya and prof. Paul Komen. Zijn masterstudie voltooide hij in Utrecht bij Klara Würtz. Als concertpianist staat Hristo Petrov bekend om zijn romantische geluid, geinspireerd door de oude meesters. Hij heeft ook prijzen gewonnen op concoursen voor poëzie. In 2018  werd hij lid van een prestigieuze vereniging van Bulgaarse schrijvers.

Op eerste Paasdag brengen Liza en Hristo een gevariëerd programma vol ontspanning, drama en plezier. Voor de pauze kuistert u naar Liszs’ mooie en rustige muziek door Liza en wat drukkere feestelijke muziek van Chopin door Hristo. Na de pauze schitteren zij als pianoduo. Vooral bij geestige delen uit Tsjaikovski’s Zwanenmeer zullen bij u als toehoorder een glimlach op het gezicht toveren. Wat Liszts’ Hongaarse Rhapsodie betreft, goede wijn behoeft geen krans!  

Een gevariëerd en vooral feestelijk matinee op eerste Paasdag! 

Toegang 20 euro/Stadspas 17,50 euro/studenten 10 euro

PROGRAMMA

1e deel – solo stukken

F. Liszt: 
Sonetto di Petrarca 47
Sonetto di Petrarca 104
Sonetto di Petrarca 123
(Liza Bochkareva)

– F. Chopin:
 Polonaise op. 26 no. 1
 Nocturne op. 9 no. 1
 Polonaise op. 53 no. 1
(Hristo Petrov)


2e deel – Hristo Petrov and Liza Bochkareva – quatre mains

P.I. Tsjaikovski: Het Zwanenmeer Suite op.20a  (arr. E. Langer)
-Scene-  Moderato
-Danse des cygnes
-Scene- Allegro agitato
-Scene- Andante
-Danse hongroise- Czardas
-Valse

F. Liszt: Hongaarse Rhapsodie no.2

Locatie

Liza Hristo

Pianola Museum

Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam
Meer informatie
9 apr 2023, 15.00
Pianola Museum, Amsterdam

Overzicht