Pianola blues & Carnegie hall 23 december 1938

23 dec 2022, 20.30
Pianola Museum, Amsterdam
Tineke-Schoemaker geelvinck pianolaNa een onderbreking van 2 jaar coronaperikelen gaat het jaarlijkse concert rond de Kerst met de pianisten Han van Dam, Eeco Rijken en Martijn Schok weer van start!

Sailant detail, de datum 23 december is dezelfde datum als Carnegie Hall 84 jaar geleden. “Music Nobody Knows”  was volgens organisator John Hammond  in die tijd wellicht een juiste uitspraak aangezien Blues & Boogie Woogie in New York en omstreken niet of nauwelijks bekend was bij het blanke publiek. Composities van pianisten als Abert Ammons, Pete Johnson en Meade Lux Lewis  zullen wederom gespeeld worden op de authentieke pianolapiano’s en vleugels van het unieke museum, aangevuld met de vocalen van o.a. Tineke Schoemaker en Greta Holtrop die het repertoire van o.a Helen Humes en Ida Cox zullen brengen.  

Tevens is er een presentatie van de cd “Pianola Blues” , een “Limited Edition” met een selectie uit live opnames van vorige concerten in het museum  Voor de piano en blues liefhebbers een geweldig document en in het museum  verkrijgbaar !

Toegang 22,50 euro

Locatie

Tineke-Schoemaker geelvinck pianola

Pianola Museum

Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam
Meer informatie
23 dec 2022, 20.30
Pianola Museum, Amsterdam

Overzicht