Rondleiding Jan Kleintjes

16 jul 2022, 14.00
Museum Geelvinck op Kolthoorn, Heerde
rondleiding-jan-kleintjes

‘Tuin, thee en atelier’ is de titel van het boek over Jan Kleintjes en Hedwig van Osselen, dat in 1999 het licht zag. In het kader van de nieuwe tentoonstelling ‘Jan Kleintjes – veelzijdig kunstenaar’ van de Heerder Historische Vereniging met werken van Jan en Hedwig, organiseert Museum Geelvinck deze zomer onder dat motto rondleidingen door hun atelier en tuin op Huize Kolthoorn.


Museum Geelvinck beheert onder meer een collectie van zo’n 50 werken van Jan Kleintjes en Hedwig van Osselen. Daarbij zijn impressies van de tuin – een belangrijk thema van Jan Kleintjes – het voornaamste onderwerp. Hoewel na het overlijden van Jan Kleintjes in de jaren ’60 veel veranderd is in huis en tuin, hebben de huidige bewoners zich in de afgelopen decennia ingespannen de culturele sfeer, die Jan & Hedwig aan het begin van de 20e eeuw in de villa en haar tuin geschapen hadden, daarin terug te brengen. Naast schilderijen en tekeningen, zijn op Huize Kolthoorn ook nog diverse objecten uit de tijd van Jan & Hedwig bewaard gebleven.

De huidige bewoners leiden u er graag rond, waarbij met name de relatie tussen de kunstwerken en de tuin aandacht zal krijgen. En zij nodigen u na afloop van de rondleiding met plezier op de thee uit, bij mooi weer in de tuin, die zo’n bijzondere inspiratiebron was en is.

Tickets voor de rondleiding plus koffie of thee: € 9,=
Voor leden van de Heerder Historische Vereniging en buurtbewoners geldt een kortingsregeling: € 6,=.

Museum Geelvinck accepteert de Museumkaart. Heeft u Museumkaart, dan geldt een toeslag voor de rondleiding plus koffie of thee ad € 6,= p.p. (ticketprijs gelijk aan leden Heerder Historische Vereniging).

Huize Kolthoorn is uitsluitend te bezoeken met een rondleiding.

De rondleidingen raken snel uitverkocht. Géén verkoop van tickets aan de deur. Er is voor deze rondleiding nog slechts één ticket beschikbaar.

De rondleiding door Huize Kolthoorn is gelijkvloers en goed te doen als u slecht ter been bent. Gebruikt u een rolstoel, dan helpen wij u graag over enkele drempels heen; graag horen wij dat van tevoren, dan houden wij hier rekening mee. Helaas beschikt het museum (nog) niet over een invalidentoilet.

Locatie

rondleiding-jan-kleintjes

Museum Geelvinck op Kolthoorn

Kamperweg 23
8181 CS Heerde
Meer informatie
16 jul 2022, 14.00
Museum Geelvinck op Kolthoorn, Heerde

Overzicht