Salonconcert met het Delta Pianotrio

2 mrt 2022, 19.30
Pianola Museum, Amsterdam
delta002 (1)

Wij  zijn er trots op dat het Delta Pianotrio met hun Salontour het Pianola Museum aandoet, nog wel twee dagen voor de release van hun CD ORIGIN. Kan het nog feestelijker?
Marijke Brekelmans

HET DELTA PIANOTRIO

Het Delta pianotrio is ondanks de stille corona tijd veel in beeld geweest. Zo wonnen ze in 2020 de Kersjesprijs, de meest prestigieuze prijs voor kamermuziek in Nederland. Ze waren te gast bij Podium Witteman en voor het komende seizoen staat een debuut in de serie “Jonge Nederlanders” in het Amsterdamse Concertgebouw op de agenda. 

Voor het prins Bernhard Culuurfonds stelden ze een concertreeks samen genaamd “Salontour – met afstand de intiemste concerten”. een bijzonder programma met werken van o.a. Bach, Biber, Beethoven en Dvorak in verschillende bezettingen, van solo en duo tot trio. 

We hebben te maken met een uitzonderlijke situatie. Om Corona-besmettingen te voorkomen, moeten we afstand houden van elkaar. Veel mensen ervaren een gevoel van eenzaamheid en de verstoring van het normale leven maakt onzeker. Muziek kan de anderhalve meter afstand veilig overbruggen en toch een gevoel geven van verbondenheid, contact en communicatie. In dit Salonconcert spelen we werken voor verschillende bezettingen, solo, duo en trio, en van componisten uit verschillende tijden die voor ons relateren aan thema’s als eenzaamheid, onzekerheid, maar ook verbondenheid, troost en schoonheid, aldus pianiste Vera Kooper.

Op vrijdag 4 maart komt tevens de nieuwste cd van het Delta Pianotrio uit! De cd is getiteld “Origin” en bevat werken van Tigran Mansurian, Antonin Dvorak en Frank Martin. In het Pianola museum geeft het trio alvast een voorproefje en zal de cd al verkrijgbaar zijn!

CD ORIGIN
met werken van F. Martin, T. Mansurian en A. Dvorak
Release date: 4 maart 2022
Challenge Records

www.deltapianotrio.com

Toegang 25 euro/Stadspas 20 euro, studenten 10 euro

Locatie

delta002 (1)

Pianola Museum

Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam
Meer informatie
2 mrt 2022, 19.30
Pianola Museum, Amsterdam

Overzicht