Sytse Buwalda – Countertenor & David van Ooijen – luit: Songs of Life and Death

27 jun 2021, 16.45
Luther Museum Amsterdam, Amsterdam
Sytse Buwalda - countertenor David van Ooijen - luit
Sytse Buwalda & David vierk

Songs of Life and Death

John Dowland en Henry Purcell zijn twee ijkpunten in de Engelse muziekgeschiedenis. Dowland (1563-1626) leefde op de grens tussen Renaissance en Barok, en Henry Purcell (1659-1695) was de grote Engelse Barokcomponist. Beïnvloed door de laatste mode in Frankrijk schrijft hij liederen die niet onder doen voor het beste wat het continent te bieden heeft. Ook in thematiek zijn de twee kinderen van hun tijd. Dowland zwelgt nog in de typische Elisabethan Melancholy terwijl Purcell het in zijn liederen vooral over de liefde heeft, en refereert aan verhalen uit de klassieke oudheid. In Songs of Life & Death nemen Sytse Buwalda en David van Ooijen u mee van Dowland’s diepste melancholie naar de ondeugende liefde van Purcell, en laten u onderweg genieten van vele andere mooie liederen die Engeland in de 17de eeuw heeft voortgebracht.

Concertkaartje
Wij vragen uw begrip, dat wij de prijs van de concertkaartjes iets hebben moeten verhogen. Wij willen de musici, die zo lang nauwelijks tot geen inkomsten hebben genoten, een redelijke vergoeding kunnen toekennen, die hen mede in staat stelt, deze door corona beheerste periode achter zich te laten. Hiermee volgen wij ook de zg. Fair Practise Code, opgesteld door het Fonds Podiumkunsten.

Wel is er een drankje inbegrepen in uw concertkaartje!

Corona:
Corona is nog niet voorbij, veiligheidsmaatregelen van overheidswege zijn nog altijd van kracht: mondkapje bij toegang en bewegen door de ruimte, anderhalve meter afstand en maximum aantal bezoekers = 50.

N.b. Museumkaarthouder? Wilt u alstublieft bij het afronden van uw aankoop in het veld organisatie uw museumkaartnummer invullen? Dan kunnen wij aan de eisen voor de museumkaart voldoen.

Locatie

Sytse Buwalda & David vierk

Luther Museum Amsterdam

Nieuwe Keizersgracht 570
1018 VG Amsterdam
Meer informatie

Musici

Sytse Buwalda & David vierk

Sytse Buwalda - countertenor

Meer informatie
Sytse Buwalda & David vierk

David van Ooijen - luit

Meer informatie
27 jun 2021, 16.45
Luther Museum Amsterdam, Amsterdam

Overzicht