TUINCONCERT zaterdag 24 juli 15 uur, pastorietuin in Gemonde, door Tullia Melandri piano & Evan Buttar cello

24 jul 2021, 15.00
Pastorie anno 1914, Gemonde
Gemonde Pastorie

TUINCONCERT zaterdagmiddag  24 juli 2021 15-16 uur  in de grote pastorietuin anno 1914, Sint-Lambertusweg 122, 5291 AD Gemonde (bij Den Bosch)

Organisatie

Dit concert wordt mogelijk gemaakt met steun van het Nederlands Fonds Podium Kunsten, die de Balkonscènesubsidie in het leven heeft geroepen om de door de coronacrisis getroffen artiesten te ondersteunen. Het concert maakt deel uit van een serie van 3 tuinconcerten in Nederland. Het tuinconcert in Gemonde (gelegen langs de rivier de Dommel, die stroomt van Belgie tot Den Bosch)  wordt georganiseerd door de Stichting “Cultuur aan de Dommel” CadD uit Geldrop in samenwerking met zijn vaste partner Museum Geelvinck / Geelvinck Muziek in Musea.

affiche: Cesare Reggiani (oom van de pianiste): La Misura della Pineta (olieverf op canvas 2018)

Entree: 9 euro pp. (via deze website, maar ook nog bij aanvang aan de tuinpoort) entree 9 euro pp  (koffie/thee ter plaatse verkrijgbaar). Na aankoop ticket ontvangt u eerst automatisch een bevestiging per email, en daarna ook per email het programma (om thuis zelf uit te printen). Voor en na het concert koffie/thee/consumpties verkrijgbaar in het dorpscafe “De Schuif” tegenover de kerk op 30 meter van de tuin (opgave niet nodig). De inschrijving voor goed 3-gangen menu (3 keuzes) in dorpscafe “De Schuif” is gesloten, maar u kunt altijd telefonisch 073-5512288 informeren of aanschuiven nog mogelijk is.

Route naar Gemonde, St. Lambertusweg 122 (postcode: 5291 AD)

Parkeren: er zijn rondom de pastorie en kerk ruim voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Tuinstoelen: er zijn wel stoelen beschikbaar, maar meenemen van uw eigen gemakkelijke tuinstoel wordt sterk aanbevolen !

In geval van plaatselijke regen tussen 15 en 16 uur kan het concert (tot n uur voor aanvang) nog verplaatst worden van de pastorietuin naar de naastgelegen kerk (wel met uitzicht op de pastorietuin) .

Vleugel: er wordt gebruik gemaakt van een fraaie Bechstein vleugel 200 cm anno 1899 (vervoer en stemmen door Erik Visser, DenBosch www.pianotechniek.com  ).

Entree 9 euro pp  (koffie/thee ter plaatse verkrijgbaar)

INFORMATIE  

Het duo ‘Antiqua Echo’ wordt gevormd door Evan Buttar uit Canada, cellist en gambist op authentieke instrumenten, en Tullia Melandri, uit Italië, zij speelt zowel op fortepiano als op moderne vleugels. Zij spelen al samen al sinds 2014, toen Evan naar Nederland verhuisde. Eerst in een groter kamermuziekensemble, later als duo. Ze spelen graag muziek uit de late klassieke en romantische periode en hebben veel aandacht voor uitvoeringspraktijken van die tijd. Naast het gebruik van de historische instrumenten gaat het dan vooral ook over de rubato, vibrato, portamento, enz.

Het duo heeft een Balkonscène-subsidie ontvangen van het Fonds Podiumkunsten voor een kleine serie tuinconcerten deze zomer. Ze zien er erg naar uit om het levendige en vreugdevolle werk van deze componisten in de open lucht en dicht bij de natuur te presenteren. Want de componisten waren allemaal diep geïnspireerd door de natuur. Dat gevoel, omringd te zijn door groen en vogelgezang, is een perfecte manier om hun werken te beluisteren.

Programma:

Felix Mendelssohn (1809-1847)     Sonata for Piano and Violoncello in D Major op. 58   (Allegro assai vivace – Allegretto scherzando – Adagio – Molto Allegro e Vivace)

Piano intermezzo

Ludwig van Beethoven (1770-1827)           Sonata for Piano and Violoncello in A Major op. 69   (Allegro ma non tanto – Scherzo: Allegro molto – Adagio cantabile – Allegro vivace)

intermezzo na Mendelssohn: R. Schumann (1810-1856)

keuze uit muziek op de nieuwe CD van Tullia Melandri .

Deze CD is ter plaatse te koop bij de pianiste.

Locatie

Gemonde Pastorie

Pastorie anno 1914

Sint-Lambertusweg 122
5291 AD Gemonde
Meer informatie
24 jul 2021, 15.00
Pastorie anno 1914, Gemonde

Overzicht