Uzory Ensemble uit Oekraïne: Tweede Kerstdag concert op Huize Kolthoorn, Heerde, 26 december 20h.

26 dec 2023, 20.00
Museum Geelvinck op Huize Kolthoorn, Heerde
Uzory Volksmuziek Ensemble uit Oekraïne
uzory vierk

Ook dit jaar is Uzory weer in Nederland voor een aantal concerten.
Op dinsdag 26 december – Tweede Kerstdag – geven zij op initiatief van Museum Geelvinck, twee maal een recital in Heerde: om 15 uur in de Julianakerk en om 20 uur op Huize Kolthoorn.
Op het repertoire staat Oekraïense volksmuziek, traditionals en populaire muziek uit de hele wereld èn natuurlijk Kerstmelodieën.

Ensemble Uzory

De leden van Uzory hebben hun muzikale opleiding genoten aan de conservatoria van Kyiv en Odessa. Zij zijn afkomstig uit de zuidelijke stad Mykolayiv, dat sinds de inval van Rusland, 24 februari 2022 tot nu toe zich midden in het oorlogsgebied bevindt. Het is daarom extra bijzonder dat zij nu (evenals in december 2022) toestemming hebben gekregen van de Oekraïense autoriteiten het land te mogen verlaten voor deze concerttournee.

Zij bespelen typische Oekraïense instrumenten zoals de domra, balalaikabajan (knopaccordeon)fluit en een variatie aan slaginstrumenten.

Uzory wordt geprezen om het virtuose niveau van de uitvoeringen en de hoge muzikale standaard. Het ensemble heeft behalve Oekraïense volksmuziek ook klassieke muziek, jazz, tango en populaire melodieën uit de hele wereld op het repertoire.

Locatie

uzory vierk

Museum Geelvinck op Huize Kolthoorn

Kamperweg 23
8181 CS Heerde
Meer informatie

Musicus/ensemble

uzory vierk

Uzory Volksmuziek Ensemble uit Oekraïne

Meer informatie
26 dec 2023, 20.00
Museum Geelvinck op Huize Kolthoorn, Heerde

Overzicht