Consistoriekamer in het Academiehuis Grote Kerk in Zwolle: Nieuwe Concertlocatie 

Gepubliceerd op: 2 mei 2022

CONSISTORIEKAMER ACADEMIEHUIS NIEUWE CONCERTLOCATIE VOOR KAMERMUZIEK

Met vreugde geven wij kennis van …. het beschikbaar komen van een nieuwe concertlocatie: de fraaie Consistoriekamer in de voormalige Grote Kerk en wat nu het Academiehuis in Zwolle is gaan heten. Deze intieme ruimte met een hoog beschilderd plafond leent zich uitstekend voor kamermuziek.
Op 8 mei starten wij hier met een Moederdag Koffieconcert.

De imposante marmeren toegangstrap tot de Consistoriekamer

PERSBERICHT

Museale historische piano klinkt in Academiehuis/Grote Kerk Zwolle in nieuwe kamermuziekserie

Academiehuis Grote Kerk werkt samen met Museum Geelvinck (Amsterdam). Samen organiseren ze in mei en juni een viertal bijzondere kamerconcerten, rondom een originele historische piano. De concerten worden steeds door de musici ingeleid met wetenswaardigheden over dit historische instrument en de muziek, welke zij ten gehore brengen. De concerten vinden plaats in de Consistoriekamer van de monumentale Grote Kerk. De brede trap achter het grote orgel leidt naar deze intieme en rijkversierde zaal. De concertserie start op 8 mei om 12:00 uur met een Moederdag koffieconcert.  De Italiaanse fortepiano-specialiste Tullia Melandri geeft uitleg over deze fortepiano carré, die omstreeks 1838 door Thomas d’Almaine gebouwd werd. Zij speelt Haydn en Schubert: twee sonates en vier walsen. De Grote Kerk is open vanaf 11:00 uur; aanvang concert 12:00 uur en – zonder pauze – is het omstreeks 13:00 uur afgelopen. Tickets: € 19,50

Meer informatie en kaarten via www.geelvinck.nl onder ‘Bezoek een concert’/Agenda

MOEDERDAGTIP: Doe je moeder een muzikale verrassing cadeau!

Fortepianiste Tullia Melandri

Museum Geelvinck

Museum Geelvinck beheert de grootste Nederlandse collectie piano’s uit de 18e en 19e eeuw. De voorloper van onze moderne concertvleugel heeft een heel eigen klankkleur en het bespelen vereist specifieke technische beheersing. Zo ervaart u het klankpalet, zoals dat in de tijd van de Romantiek in de Europese muziekkamers geklonken heeft. Museum Geelvinck zet zich in voor het behoud van dit levend muzikaal erfgoed en organiseert concerten door heel Nederland. Zwolle is voor het museum een geweldige aanvulling: tijdens deze concertserie komen historische muziek, een historisch instrument, én een historische ruimte perfect samen. Het belooft daarmee een bijzondere belevenis te worden, waarbij de luisteraar voor zijn gevoel meegenomen wordt naar twee eeuwen geleden.

Kamermuziekserie in de Consistoriekamer

Na dit eerste concert volgen er nog drie kamerconcerten op de d’Almaine fortepiano carré:

5 juni:
Shuann Chai – piano en Tami Krausz – fluit, werken van Beethoven en zijn Deense tijdgenoot:Friedrich Kuhlau. 

19 juni:
TimeSequence Duo: Anastasiya Akinfina – piano en Jacopo Ristori – cello, finalisten van het Beethoven Concours in Siegburg 2021. 

3 juli:
Trio Egmont, uit Berlijn: 1e Prijswinnaar van het Beethoven Concours in Siegburg 2021, met muziek van de vrouwelijke componisten Louise Farrenc, Emilie Mayer en Clara Schumann

Let wel:
In de achttiende-eeuwse Consistoriekamer is beperkte ruimte. Voor elk concert zijn slechts 40 kaarten beschikbaar. Wees er snel bij!

Overzicht