Oman in Paintings, Culture, Nature and Wildlife

Van 3 okt 2013 tot 23 okt 2013
Dick-van-Heerde_camelrace-2013-80-x-100-cm
Dick-van-Heerde_camelrace-2013-80-x-100-cm

Oman verbeeld door Westerse naturalistische schilders

De expositie toont schilderijen van deze zes kunstenaars, die de afgelopen jaren veel werk in opdracht hebben gemaakt voor de Sultan van Oman, Z.K.H. Qaboes bin Said Al Said, en zijn familie. 

Araun Gordijn (NL)
Ahmad Haraji (NL)
Dick van Heerde (NL)
Renso Tamse (NL)
John Bawtree (UK)
Bernd Pöppelmann (D)

De olieverfschilderijen en aquarellen zijn in naturalistische stijl en omvat onder meer Omaanse landschappen, forten en dieren. De werken zijn gemaakt door gespecialiseerde Nederlandse, Duitse en Britse kunstenaars en tonen de pracht en rijkdom van de cultuur en natuur van het land.

Speciaal voor deze expositie hebben de kunstenaars nieuwe werken vervaardigd. Na afloop van de expositie in Amsterdam zullen de schilderijen doorreizen naar Muscat, alwaar de Nederlandse ambassadeur in Oman de expositie zal openen. 

Deze expositie vormt de omlijsting van een Symposium ‘Cultuur en Ondernemen in Oman’, op 16 oktober, waar u van harte welkom bent aan om deel te nemen. Tentoonstelling en symposium vormen tevens een opmaat voor onze expositie ‘Oman at Home, Arabic Design – a Galant Lifestyle’, gepland voor de tweede helft van 2014. 

Ter gelegenheid van de expositie vindt op woensdagmiddag 16 oktober aanstaande het symposium ‘Cultuur & Ondernemen in Oman’ plaats in de Rembrandtzaal van het Geelvinck Hinlopen Huis in Amsterdam. 

Culturele projecten zijn een sympathieke en doeltreffende manier om het ijs te breken tussen mensen met verschillende culturele achtergronden. Dat geldt zeker voor een land als Oman, waar gastvrijheid en traditie hand in hand gaan met interesse en ambitie. Het symposium spitst zich daarom toe op de manier waarop culturele projecten een rol kunnen spelen bij het succesvol leggen van zakelijke contacten in Oman. De sprekers lichten het belang toe van cultuur als springplank voor bedrijven of zijn zelf een voorbeeld van cultureel ondernemerschap in Oman.

Deze tentoonstelling en het symposium worden georganiseerd in samenwerking met  ’Onderneming en Kunst / ONK

Wilt u meer informatie over het programma of inschrijving, stuur dan een e-mail naar: info@onk.nl. 

Overzicht