Meneka Senn – sopraan

Meneka Senn (sopraan)

Na haar Bachelor studie aan het conservatorium van Amsterdam besloot Meneka Senn zich te specialiseren in (vroege) barok opera.
Ze nam ze deel aan het Exzellenz Program Barock Vokal in Mainz, Duitsland, waar ze lessen volgde van o.a. Andreas Scholl.

Meneka trad op in opera projecten onder leiding van Sigiswald Kuijken, Maris Kupcs, Fabio Bonnizoni en Raphael Alpermann, en zong in de ensembles van onder meer Philippe Herreweghe, Peter Philips and Ton Koopman.

In februari 2017 werd ze toegelaten tot het Carnegie Hall young artist program in New York, waar ze samenwerkte met de Tallis Scholars.

In 2017-2019 was ze als solist verbonden aan het Opera theater JK Tyla in Pilsen, Tsjechië. Met hun Monteverdi productie, waar zij de rollen van La Musica en Euridice vertolkte,  stond ze onder meer in het Markgräfiches Theater Bayreuth.

Meneka vervolgt haar studie , Master of Music, aan het conservatorium van Tilburg, in de klas van Sinan Vural.
Seizoen 2019-2020 stond in het teken van de 42 voorstellingen van De Toverfluit, een coproductie van Silbersee en de Toneelmakerij, waar ze de rol van Pamina zong. Sinds 2018 is Meneka ook voorstellingsleiding en regie assistent bij opera Nijetrijne. Die laatste functie heeft ze ook uitgevoerd in oktober 2020 bij de Le Nozze Di Figaro, een productie van De Nationale Opera in Amsterdam. Meneka is oprichter van Yala Music, die muziekproducties in binnen-en buitenland organiseert.
Momenteel wordt ze gecoacht door Maurits Draijer, en woont in Amsterdam.

 

 

Overzicht