Simon Mulder – dichter, voordrachtskunstenaar

Simon Mulder (dichter, voordrachtskunstenaar, poëzie- en muziekevenementen)


Simon Mulder (1986) woont in Amsterdam, studeerde vergelijkend-historische taalwetenschap te Leiden en wijsbegeerte en klassieke talen te Amsterdam. Momenteel doceert hij Grieks en Latijn op de middelbare school en promoveert hij in de historische taalkunde. Hij schrijft gedichten, waarbij hij vaak gebruikmaakt van de vaste vorm (rijm en metrum). In zowel gedichten als voordracht streeft hij naar eenheid van vorm en inhoud. Daarnaast legt hij zich toe op de klassieke voordrachtskunst en draagt hij voor uit eigen werk, maar brengt ook klassiekers uit de literatuurgeschiedenis opnieuw tot leven op het podium. Hij stond tweemaal op het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam. Behalve in Nederland trad hij op in België, Engeland, Frankrijk, Portugal, Rusland en Japan.
Verder is hij oprichter van Stichting Feest der Poëzie, waarmee hij poëzie- en muziekevenementen op bijzondere plaatsen organiseert, van een driedaags festijn rondom de dichters van 1880 tot avonden met muziek, poëzie en theater rondom dichters van nu, maar ook over Fernando Pessoa, Oscar Wilde, Louis Couperus, de Muiderkring en anderen.
Tevens verzorgde hij de uitgave van Avantgaerde, een geheel met de hand gezet, gedrukt en gebonden tijdschrift voor de dichtkunst, en is hij mede-ontwikkelaar en redacteur van Muze Poëzie, een gratis app die de gebruiker elke week een voorgedragen gedicht stuurt en gedichtenroutes door Nederlandse steden aanbiedt. Op theaterfestival De Parade speelde hij in een voorstelling rondom het eerste bewegende panorama sinds meer dan een eeuw. Verder is hij redactielid van literair tijdschrift Armada en van Arabesken, tijdschrift van het Louis Couperus Genootschap.

Overzicht