Rembrandt Trio

21 apr 2024, 15.00
Huis Midwoud / het Oude Raadhuis, Midwoud
Rembrandt Frerichs - jazzpianist Tony Overwater - bass Vinsent Planjer - percussion
Rembrandt Trio

Rembrandt Trio – A Wind Invisible Sweeps Us Through The World – CD release Tour

Aanvang: 15:00 uur | Zaal open: 14:30 uur

Entree: € 20.00 | t/m 21 jaar en studenten: € 10.00

Het Rembrandt Trio geeft concerten over de hele wereld, vaak samen met lokale musici op bijzondere en historische instrumenten.
Zeker in de jazzmuziek is dat heel bijzonder.

Rembrandt Frerichs – piano
Tony Overwater – bas
Vinsent Planjer- Slagwerk en Percussie

CD Release Tour
De lange albumtitel ‘A Wind Invisible Sweeps Us Through the World’ is ontleend aan een gedicht van de dertiende-eeuwse Perzische dichter Rumi. Deze titel weerspiegelt de kosmopolitische instelling van het trio en is een verwijzing naar het universele karakter van muziek.
Het album bevat veertien vrij uiteenlopende composities. Pianist Rembrandt Frerichs schreef er twaalf en bassist Tony Overwater en slagwerker Vinsent Planjer ieder één. Het zijn alle stukken die veel weerklank vonden tijdens tournees in de meest uiteenlopende landen, zo staat beschreven in het booklet. Dat succes heeft, lezen wij verder, in belangrijke mate te maken met de sterke melodieën en de structuren die verankerd liggen in oude muzikale culturen, zoals renaissancemuziek, de barok van Bach of oosterse folklore. Zoals bekend delen de musici een brede muzikale interesse en een nieuwsgierige, avontuurlijke instelling. 

Experimenteel
De stukken hebben een experimenteel karakter; het trio lijkt wel een demonstratie van zijn kunnen te willen geven. Dat levert vaak  indrukwekkende resultaten op. Zoals het prachtige, op een Chinese melodie gebaseerde ‘Why Flower’ van Tony Overwater of het van Armeense invloeden doordrenkte ‘Fight Song’ van Frerichs met lyrische unisono piano- en baspartijen. Een ander hoogtepunt is ‘Goodbye If Only’ van Vinsent Planjer, een duo tussen piano en slagwerk met een ware eruptie aan percussieve klanken. Heel mooi ook is een solostuk van Overwater op zessnarige violone, gebaseerd op cellosuites van Bach.

Reserveren: info@huismidwoud.nl

Locatie

Rembrandt Trio

Huis Midwoud / het Oude Raadhuis

Midwouderdorpsstraat 17
1679GB Midwoud
Meer informatie

Musici

Rembrandt Trio

Rembrandt Frerichs - jazzpianist

Meer informatie
Rembrandt Trio

Tony Overwater - bass

Meer informatie
Rembrandt Trio

Vinsent Planjer - percussion

Meer informatie
21 apr 2024, 15.00
Huis Midwoud / het Oude Raadhuis, Midwoud

Overzicht