Willem Brons – piano: Drie Geschenken aan de Muzikale Wereld: Bach, Schumann & Schubert

25 jul 2021, 16.45
Luther Museum, Amsterdam
Willem Brons - piano
willem-brons-piet-molenaar

Maestro Willem Brons heeft een belangrijke signatuur op de pianowereld van de afgelopen 50 decennia gedrukt. Tevens betekent hij als patroon van de Sweelinck Collectie voor ons museum een onmisbare steunpilaar. Willems’ drie favoriete componisten hebben elk een geschenk achtergelaten: Bach aan zijn vrouw Anna Magdalena, Schumann aan zijn liefde Clara Wieck en Schubert aan de gehele muziekwereld.

DRIE  GESCHENKEN AAN DE MUZIKALE WERELD

Bach schonk zijn vrouw Anna Magdalena – een begaafde zangeres – zes (Franse) Suites als huwelijksgeschenk.Met de eerste van dit zestal begin ik mijn recital. Een van de allermooiste Sarabandes bevindt zich precies in dit werk.

Daarna volgt Schumanns Kreisleriana, een geschenk bestemd voor zijn geliefde Clara Wieck. Op het moment dat Schumann dit werk componeerde, was het nog allerminst zeker dat zij zijn vrouw zou worden.

Het recital eindigt met Schuberts sonate in A D959, een geschenk aan de gehele muzikale wereld. 
Deze sonate biedt een vrijwel compleet beeld van de wonderlijke wereld van deze unieke componist. 

Willem Brons thuis in Almere, foto Bram van de Biezen, met dank aan Jan-Kees Karels, ‘Het mooist applaus is een lange stilte’, Reformatorisch Dagblad, 28 mei 2013

Geen pauze – wèl drankje – 1,5 m. afstand

Met het oog op de Corona-voorzorgsmaatregelen is er geen pauze, maar bij binnenkomst krijgt u een drankje aangeboden (bij uw kaartje inbegrepen) en we houden anderhalve meter afstand.

Locatie

willem-brons-piet-molenaar

Luther Museum

Nieuwe Keizersgracht 570
1018 VG Amsterdam
Meer informatie

Musicus/ensemble

willem-brons-piet-molenaar

Willem Brons - piano

Meer informatie
25 jul 2021, 16.45
Luther Museum, Amsterdam

Overzicht